Den har alle smakene til en klassisk fylt → paprika, men i gryteform.
Forbered gjerne gryta inne og kok den nesten ferdig før du setter den på bålpannen.Basmatiris, jasminris, lagnkornet ris, naturris, villris, fullkornsris og ris av 👉 bygg og 👉 havreris, som egentlig ikke er ris, men brukes på samme måte.
One-Pot, enkelt og greit 🍂
Alle ingrediensene tilberedes i samme kjele.
Gryten kan selvfølgelig kokes på komfyren og serveres på en travel hverdag.
Fiks - ferdig på 30 minutter !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 400 gram kjøttdeig
- 1 stk løk
- 1-2 stk paprika
- 2 fedd hvitløk,
- 400 gram hermetiserte tomater
- 8 dl kjøttkraft
- 2,5 dl ris ( med koketid på 15-20 minutter
- 1 ss Worcestershire saus
- 1 ts paprika krydder
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Revet parmesan
- (Hvitløksbaguetter)
Sånn gjør du:
- Skrell og hakk løk, del paprika i biter og riv eller press hvitløken.
- Stek kjøttdeigen på middels varme i en tykkbunnet kjele.
- Tilsett løk, paprika og hvitløk i kjelen og la grønnsakene frese ett par minutter i kjelen.
- Tilsett hermetiske tomater, kjøttkraft (jeg brukte vann og 2 stk terninger kjøttbuljong), ris, Worcestershire saus, paprika krydder, salt og pepper.
- La gryta småkoke i 20-25 minutter.
- Serveres rykende varm med revet parmesan
🍂🍂🍂🍂🍂🍂
Steg for steg ⬇
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar