}); Edels Mat & Vin: Fylte paprika med kjøttdeig ♫♫♥ Google+

fredag 6. juni 2014

Fylte paprika med kjøttdeig ♫♫♥


God enkel, men ganske kraftig mat !
Dette er skikkelig godt altså ♫♫
Her trenger du kun en ildfast form og en kjele til å koke pasta i !

Du trenger til 4 stk:
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 1 stk liten løk, hakket
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts chilipulver
  • 1 stk egg
  • 4 dl revet hvitost
  • 4 stk paprika
  • 3 dl fløte
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ss frisk timian
  • 200 g pasta
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen kjøttdeig, løk, 2 dl av hvitosten, egg, salt, pepper og chilikrydder.
  2. Del paprikaene i to på langs eller skjær av toppen.
  3. Rens og fyll paprikaene.
  4. Legg paprikaene i en stor ildfast form.
  5. Dryss over resten av osten.
  6. Hell fløten i formen og krydre med salt og pepper.
  7. Dryss over hakket timian.
  8. Stekes på 200 °C i ca. 45 minutter (innstilling 6 på gassovnen)
  9. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  10. Legg paprika på en tallerken, legg pasta rundt og øs fløten, som er i formen over pastaen.
Paprikaene kan selvfølgelig også serveres med ris eller godt brød.
    Under arbeid, strør på ost  ♫♫
Ferdig stekt  ♫♫

Dagens vin, fra Lisboa Portugal: 
NBNC -No branding, no cry  !!
Vidigal NBNC 2012

  • Farge: Rød.
  • Lukt: Bær- og fruktpreget, behagelig krydret, floralt element.
  • Smak: Fruktig og saftig med røde bær og florale elementer.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Småvilt og fugl   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Portugal, Lisboa
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Aragónez 70%, Castelão 20%, Touriga Nacional 10%
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 4,95 g/l Syre: 5,30 g/l

  • Nå har årets lam også tatt turen til fjellet  ♫♫

    Det blir blåbær i år også ♫♫

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar