}); Edels Mat & Vin: Rekemousse ♫♪ Google+

søndag 15. juni 2014

Rekemousse ♫♪


I går, den andre lørdagen i juni var det sjømatens dag !
Den ble feiret med en god rekemousse
Kjempegod sommermat, som kan nytes som en egen rett, settes på koldtbordet
eller serveres som forrett.
Men viste du at skalldyr smaker aller best på vinteren, så server den gjerne da også !

Snøfrisk er laget av 80 % geitemelk og 20 % kufløte. Smaken er frisk og syrlig med karakteristisk, men svak geitesmak. Hvis man ikke like geitesmaken kan osten byttes ut med annen kremost, Philadelphia eller Mascarpone.

Du trenger:
  • 1 ¼ dl vann
  • 1 pk lys aspik
  • 250 g snøfrisk (eller annen kremost)
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ½ dl kremfløte
  • 300 g rensede reker
  • 1 dl frisk dill
Sånn gjør du:
  1. Rens reker.
  2. Rør ut aspiken i kokende varmt vann, la den kjøles ned.
  3. Tilsett osten og rør til den er smeltet. 
  4. Ha i yoghurt og sitronsaft.
  5. Visp kremfløten stiv og tilsett den i blandingen.
  6. Grovhakk og bland rekene i mousseen, sammen med finhakket dill. 
  7. Hell blandingen i vætet form og la moussen stivne i kjøleskapet.
  8. Hvelv den på fat før servering.
Serveres med loff, godt smør, sitron og dill ♫♪
Klar til og settes i kjøleskapet, for å stivne !





Ingredienser til rekemousse ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar