}); Edels Mat & Vin: Sommerskinke med stekt ananas & chili Google+

mandag 2. juni 2014

Sommerskinke med stekt ananas & chili


Sommerskinke er vel egentlig en bayonneskinke, lettsaltet og ofte røkt skinke av svinekjøtt, som selges både rå og kokt. Bayonneskinken skifter navn i løpet av årstidene: Juleskinke, påskeskinke og sommerskinke ! Det er i hvert fall min oppfatning, vet ikke om produsentene er enig med meg !
Enkel og godt - Herlig sterkt og søtt

Du trenger:
  • Sommerskinke
  • Ananas
  • Chili
  • Smør
  • Honning, flytende
  • Ris
  • Friske urter
Sånn gjør du:
  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Ferdig kokt sommerskinke skjæres opp i skiver.
  3. Skjær skallet av ananasen og skjær den opp i skiver. Stek den i godt smør ca. 2 minutter på hver side. Hell over litt flytende honning, tilsett chili i ringer og la ananasen steke i ytterligere noen minutter, til den begynner og bli brun, snu den ofte, kan fort blir brent.
  4. Legg ris på en tallerken, legg på skinke og ananas. Hell over litt av smør og honningblandingen, som er igjen i stekepannen. Dryss over friske urter, jeg brukte persille og pyntet med litt oregano. Legg gjerne på litt ekstra chili hvis du ønsker det.
Spis & Nyt 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar