}); Edels Mat & Vin: Sjokoladekake med coca cola og marsmallows ! Google+

onsdag 18. juni 2014

Sjokoladekake med coca cola og marsmallows !


Digg sjokoladekake !!
-og som "sagt" tidligere, jeg er ingen stor baker -så jeg trenger oppskrift.
Dette er en oppskrift av James Martin fra England.
Fritt oversatt av meg -og forhåpentligvis ganske lik den originale oppskriften.
Det er nesten umulig og skive om alt som han har vært med på, som kokk, baker, Tv-stjerne
med mer, men du kan lese om han i linken: her.


Digg inn !! Ikke det minste søtt c",)
Kakebunn:
  • 250 g hvetemel
  • 300 g sukker
  • 3 ss kakao
  • 1 ts natron
  • 250 g smør
  • 2,5 dl Coca cola
  • 1,2 dl melk
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljepulver
Sjokoladekrem:
  • 100 g smør
  • 2 ss Coca cola
  • 2 ss kakao
  • 200 g melis
Sjokoladesaus:
Karamellsjokolade, vet ikke hva James brukte, men jeg brukte
  • 160 g JAPP
  • 0,5 dl kremfløte
  • 4 stk marshmallows

Fremgangsmåte:
Varm opp stekeovnen til 180 grader.

Visp egg og sukker til eggedosis.
Sikt mel, kakao og natron i eggedosisen.
Smelt smør og tilsett cola, bland godt sammen, tilsettes i røren, sammen med melk.
Bland alt godt sammen
Hell røren i en smurt kakeform på 24Ø.

Stek kaken i 40 minutter, test om den er stekt med å stikke en strikkepinne midt i kaken, er den ren når du tar den ut igjen er den ferdig -hvis det er kakedeig på pinnen må den stekes litt til.

Ferdig stekt !
Avkjøl kaken i formen i 15 minutter, mens du lager sjokoladekremen.

Sjokoladekrem:
Ha smør, cola og kakao i en kjele. La det smelte på svak varme.
Når blandingen når kokepunktet tar du kjelen av platen og tilsetter melis.
Rør til blandingen er jevn.
Hell sjokoladekremen over kaken, mens den fremdeles er varm.
Avkjøl kaken i formen.

Server kaken med sjokoladesaus.
Den lager du ved å smelte sjokolade forsiktig i en kjele med en skvett fløte.
Rør inn marshmallows når sjokoladen er smeltet og rør til en jevn saus.


Sjokoladesaus


Ingredienser til kaken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar