22 juni 2014

Grillet chilimarinert filetkotelett med bakepoteter, hjemmelaget kryddersmør og salat ✿


Ikke mye hokus pokus, dill & dall i dag !!
Av- og til er det lov og gjøre det litt lettvint.
Kjøpte ferdige chilimarinerte filetkoteletter - Kiwi God Helg -og de var faktisk gode c",)
Lagde mitt eget kryddersmør, som ble veldig godt.

Bakepoteter:
Poteter baker du i stekeovn, innpakket i aluminumsfolie på 250 grader i 1-2 timer,
avhengig av størrelsen på potetene. Mine trengte 1,5 time i dag. Stikk en strikkepinne i poteten,
for å sjekke om den er ferdig.
Hvis du bruker grill med grillkull, kan de legges i glørne i ca. 1 time, da bør de ikke være veldig store.
Serveres med kryddersmør.

Kryddersmør a'la Edel
  • 100 g ekte smør
  • 1 ts cayennepepper
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts grillkrydder

Ta smøret ut av kjøleskapet ett par timer før du skal lage kryddersmøret.
Rør alt krydderet godt inn i smøret.
Form den som en pølse og pakk den inn i plast eller frysefolie.
Legg den i kjøleskapet eller fryseren så den stivner.



Salat:
Grønn salat, gjerne forskjellige typer
Bønnespirer
Agurk, i biter
Mais, hermetisk
Tomat, i biter
Reddiker, i skiver
Paprika, i biter

Skjær opp og bland alle ingrediensene i en salatbolle.
Kan serveres med Thousand Island dressing, hvis du ønsker det : oppskrift finner du her



Filetkoteletter:
Fyr opp grillen, så den er varm før du legger på romtemperet kjøtt.
Grilles på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.
Grilles videre på indirekte varme i ca. 5 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF