}); Edels Mat & Vin: THAISALAT og SPICY ANDEBRYST med FIVE-SPICE kydder - 五香粉 ♫♪ Google+

lørdag 21. juni 2014

THAISALAT og SPICY ANDEBRYST med FIVE-SPICE kydder - 五香粉 ♫♪


Nærmere mat-himmelen kommer jeg ikke  ❤️
Perfekt stekt andebryst og salat med nydelige asiatiske smaker  ❤️

Andebrystene er gnidd inn med Five-spice krydder.
Wuxiang fen 五香粉 - Kinas mest brukte krydder !

Femkrydder (eller 5-krydder) er en kinesisk krydderblanding som består av fem krydder:
Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper.
Denne kan man lage selv, men jeg kjøpte en ferdig krydderblanding.

Til 4 porsjoner :
Andebryst:
  • 200 g andebryst per person
  • Five-spice krydder
Sånn gjør du:
  1. Rut opp skinnet på andebrystene, gni dem inn med five-spice krydder.
  2. La de bli romtemperert en 1/2 time før de skal stekes.
  3. Legg dem med skinnet ned i en kald panne uten fett.
  4. Sett på sterk varme.
  5. Stek andebrystene til skinnet er gyldent og sprøtt. tar ca. 7 minutter.
  6. Legg dem med skinnsiden opp i en ildfast form.
  7. Sett inn et steketermometer og stek dem videre i stekeovnen på 130°C i ca. 15 minutter, til andebrystet har en temperatur på 59°C.
  8. La andebrystene hvile i 5-10 minutter før servering.
Thaisalat:
  • 1 rød paprika
  • 1/2 isberg salat
  • 1/2 agurk
  • 2-4 vårløk
  • 100 g bønnespirer
  • 4 reddiker
  • 100 g risnulder
Sånn gjør du:
  1. Skjær paprika i tynne strimler og isbergsalat i strimler.
  2. Fjern den "bløte remsen" i midten på agurken og skjær den i staver.
  3. Skjær vårløk i ringer, skyll bønnespirer og skjær reddiker i tynne skiver.
  4. Bland alt godt sammen i en bolle.
  5. Kok opp vann i en kjele, ta kjelen av platen og legg i risnudler.
  6. Jeg brukte Bali Kitchen, Fine Rice Venmicelli  -de skal trekke i 2 minutter.
  7. Sil av vannet.
  8. Avkjøles under kaldt rennende vann.
  9. Tilsett nudlene i salaten og bland dressingen forsiktig inn.
Dressing:
  • 1 rød chili
  • Koriander, frisk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss østerssaus
  • 2 ss soyasaus
  • 4 ss solsikkeolje
  • 1 lime
Sånn gjør du:
  1. Del chilien i to på langs, skrap ut frøene og finhakk den.
  2. Skrell hvitløk og press fedd i en hvitløkspresse, eller bruk 3 ts 'hvitløk på tube'.
  3. Hakk koriander, ca 3 ss.
  4. Bland sammen de øvrige ingrediensene i bolle, tilsett chili, hvitløk og koriander.
  5. Smak til med saften av 1 lime.
Skjær andebryst i skiver.
Legg salat på en tallerken, legg over andebryst skåret i skiver og dryss over litt hakket koriander ♫

Five-spice krydder !
Andebryst !

Thaisalat !

Dressing !

Spis & Nyt !

Vin til Thailandsk mat:
Det kan være en utfordring og finne vin, som passer til Thailandsk mat.
Hvitvin eller musserende kan ofte være ett godt valg, da rettene ofte inneholder sjømat.
Retter med kjøtt kan gjerne serveres med rødvin, men velg en som ikke er lagret på eikefat, pass
også på at vinen ikke har snerpende garvestoffer.
Viner lagd på druene pinot noir og barbera kan anbefales.



L'Armangia Barbera d'Asti 2012


  • Farge: Middels dyp blårød.
  • Lukt: Tiltalende preg av lett sursøte kirsebær, urter og litt røyk.
  • Smak: Ung, fruktig og balansert. Preg av røde bær og urter.
  • Passer til: Fisk   Lyst kjøtt   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Barbera d'Asti
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Metode: Gjæret temp.kontr. i ståltanker ved 28-30 C i 8 dager. 10% av vinen er fatlagret en kort periode, 2 md. flaskemodning før salg
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 1,00 g/l Syre: 6,40 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring


  • Ingredienser til thaisalat med andebryst !

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar