27 juni 2014

Ovnsbakt laks med nypoteter, gulrøtter, agurksalat og rømme ♫♪


NORSKE NYPOTETER I BUTIKKEN !!! Løp & Kjøp :)
Tradisjonell middag på menyen i dag.
Denne retten har vel de fleste en oppskrift på fra før, med god grunn - Det er godt !!

Laks:
  • Laksefilet
  • Salt
  • Pepper
  • Sitron
Legg porsjonstykker av laksefilet i en ildfast form.
Krydre med salt og pepper.
Legg i noen sitronbåter.
Bakes i stekeovn på 200 grader i ca. 15 minutter.
 

Agurksalat:
  • 1 stk agurk
  • 2 dl vann
  • 5 ss eddik, klar 7%
  • 1 ss sukker
  • Pepper
Skjær agurkskiver med en ostehøvel.
Rør sammen vann, eddik og sukker.
Hell laken over agurkskivene.
Dryss over litt pepper.
La salaten stå i kjøleskapet i 30 minutter før servering.
 

Poteter:
Kok nypoteter i en kjele med vann til de er kokt ca. 30 minutter.

Gulrøtter:
Skrell og skjær gulrøtter i biter eller staver.
Kok med vann så det akkurat dekker gulrøttene, tilsett en dæsj sukker og en kladd med smør.
Kokes med lokk, da mister de ikke fargen, til de er møre, men fremdeles har litt tyggemotstand.
Tar ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen på bitene.

Smørsaus:
Smelt smør i en liten kjele.
Tilsett litt hakket persille.
 
Server med lettrømme.


Lev i nuet, vent ikke til i morgen, plukk livets roser i dag




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF