07 juni 2014

Soyamarinert indrefilet av svin med stekegrønnsaker og soppsaus ♪♫•*¨*•.¸¸♥


Pinseaften i dag -og tradisjonen tro er vi på hytta 1000 m.o.h. i Sør Fron i Gudbrandsdalen :)
PINSE kommer av det greske ordet: "pentekoste", som betyr femtiende.
Den 50-påskedagen !! 50 dager siden Jesus stod opp fra de døde.
Så nå vet dere det ‼️ c",)

Indrefilet av svin er noe av det møreste kjøttet du kan få.
Godt og magert er det også, men når mye av tilbehøret inkluderer smør og fløte, blir det ikke fullt så magert lenger. Godt smakte det i hvert fall !!



Til 3 porsjoner:
  • 1 stk indrefilet av svin, ca. 600 g
  • ½ dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1/4 løk eller 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss olje
  • Frisk timian
  • 200 g sopp
  • Stekesmør
  • Paprika
  • Squash
  • Minimais
  • Rødløk
  • Bambusskudd
  • Soppsaus

Fremgangsmåte:
1) Visp sammen soyasaus, brunt sukker, løk, olje og hakket timian til en marinade.

2) Renskjær svinefileten for hinner og legg kjøttet i brødpose eller lignende og hell i marinaden.
La det ligge på kjøkkenbenken, 1/2 -1 time, gjerne lenger, men da må du legge svinefilten i kjøleskapet.
Ta den ut av kjøleskapet, 1/2 time før den skal stekes.


Marinering av kjøttet. 
3) Skjær sopp i passelige biter, stek den i godt smør og legg den til side.

4) Varm opp stekepannen og stek indrefileten på sterk varme, til den blir fint brunet på alle sider.
Legg den til side.

5) Skjær opp grønnsakene i passelige biter. Stek grønnsakene i en stekepanne, krydre med salt, pepper og soyasaus.



3) Skru ned platen til lav varme, legg indrefileten over grønnsakene.
Legg på lokk og la det steke forsiktig på svake varme i ca. 10 minutter = rosa, 15 minutter for gjennomstekt.



4) Så "jukser" jeg litt, tilbereder 1 pose "Kantarell- og sjampinjong saus" fra Toro,
etter anvisning på pakken. Tilsett den stekte soppen i sausen.

Jeg serverte retten med fløtegratinerte poteter, men ovnstekte poteter eller ris er også godt tilbehør.

Dagens dessert mager vanilje kesam med bringebær & bjørnebær  
Lettvint og utrolig godt !!



Tartufo Colli Tortonesi Barbera


Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:
  • Farge: Dyp blårød.
  • Lukt: Aroma med fint preg av røde og mørke bær, hint av urter og bark.
  • Smak: Fast og saftig, preg av røde bær og urter, lett undermoden stil.
  • Passer til: Storfe   Svinekjøtt   Lam og sau  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Colli Tortonesi
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Metode: Vinifiert i temperaturkontrollerte ståltanker, modnet i 8 md. på bunnfallet, tappet ufiltrert.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 1,00 g/l Syre: 6,00 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres


  • Skifersteinsbrudd finnes det mange av i Gudbrandsdalen, vi har ett rett ved siden av hytta på Heggsetra i Sør Fron.

    Lev - Spis - Nyt - ♪♫•*¨*•.¸¸

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF