24 juni 2014

Lasagne al forno !


Lasagne i betydningen pastaplater kan også kalles lasagnoni = store lasagneplater,
lasagnette = små lasagneplater !

Den mest kjente retten med lasagne kalles gjerne lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne.
Den består av to sauser:
Bechamelsaus, som er en hvit saus med ost og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis med pastaplater.
Kjempegodt og enkelt, selv om det tar litt tid !
Du bruker ikke halvfabrikat lasagne mer, etter du har lagd denne altså  ♫

Til 4-6 porsjoner:
Kjøttsaus:
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 løk
  • 3 ts hvitløk "på tube" eller 2 fedd
  • 1 boks tomater med basilikum og oregano
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl vann
Bechamelsaus:
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl lett melk
  • 5 ss revet ost
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 1⁄2 ts revet muskatnøtt
  • 3 dl revet hvitost
  • Lasagneplater, jeg brukte 9 stk.

Fremgangsmåte:

1) Hakk løk, ganske finhakket.
Stek kjøttdeig i smør eller olje.
Tilsett løk og la det surre litt.
Tilsett de øvrige ingrediensene og la det småkoke i 15 minutter.

2) Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter.
Tilsett revet ost og krydder, bland alt godt sammen.
Jeg brukte Norvegia vellagret i sausen og som topping, bruk den osten du liker best.

3) Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form.
Begynn med kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus, kjøttsaus...
Dryss over revet ost.

4) Stekes i stekeovn på 225° C i ca. 35 minutter.
La lasagnen hvile noen minutter før servering.

Serveres med en god salat !
Spis og kos dere 
Tilberedning av lasagne ♫

Klar til servering ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF