14 juni 2014

Gazpacho ✿✿


Gazpacho er en kald tomatsuppe.
Det er en av Spanias nasjonalretter, med opphav i Andalucia.Det finnes utrolig mange oppskrifter, jeg har lest mange av dem og dette ble min utgave av retten.

Du trenger til 4-6 porsjoner:
Gazpacho:
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 stk rød paprika
  • 3 stk sjalottløk
  • 1 agurk
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk eller 3 ts hvitløk fra Gourmet Garden
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 lime
  • 3 dl grønnsaksbuljong 
  • 1/2 dl olivenolje 
  • Frisk basilikum, ca. 1/2 potte
Sånn gjør du:
  1. Kok opp grønnsaksbuljong og la den bli kald.
  2. Rens og skjær alle grønnsakene i biter, ikke altfor store.
  3. Legg alle grønnsakene i en foodprocessor, sammen med tomater, basilikum og olje. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, kan du mose alt med en stavmikser.
  4. Kjør til alle grønnsakene og basilikum er godt most.
  5. Tilsett grønnsaksbuljongen og kjør alt godt sammen.
  6. Smak til med salt, pepper og saften av lime.
  7. Sett den i kjøleskapet og la den blir skikkelig kald før servering.
Kan gjerne serveres med brødkrutonger ✿✿

Krutonger: 
  • 4 skiver loff eller brød 
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ts salt
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss finhakket basilikum
Sånn gjør du:

  1. Skjær av skorpene og kutt skivene i terninger.
  2. Bland sammen olje, salt, hvitløk og basilikum i en bolle og vend inn brødterningene.
  3. Spre terningene ut over et stekebrett med bakepapir.
  4. Stek på 200 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er gylne og sprø.

Tips:
Da krutongene blir myke ganske så fort, når de kommer i kontakt med suppen, kan det være lurt
og servere dem i en bolle ved siden av -og ha dem i suppen når gjestene sitter ved bordet.
Lag gjerne dobbelt porsjon, de blir garantert spist opp !! 

Ingredienser 



Krutonger 



⋰ ⋰
.((¯`´¯) Lev - Spis & Nyt !!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF