15 juni 2014

Rekemousse ♫♪


I går, den andre lørdagen i juni var det sjømatens dag !
Den ble feiret med en god rekemousse 🌿

Kjempegod sommermat, som kan nytes som en egen rett, settes på koldtbordet
eller serveres som forrett.

Men, viste du at skalldyr smaker aller best på vinteren, så server den gjerne da også !
Jeg, bare må ha rekekabaret i romjulen, men den kan fint byttes ut med denne retten.

Snøfrisk er laget av 80 % geitemelk og 20 % kufløte. 
Smaken er frisk og syrlig med en karakteristisk, men svak geitesmak. 

Hvis man ikke liker geitesmak kan osten byttes ut med annen kremost, som Philadelphia eller Mascarpone.

Du trenger:
  • 1 ¼ dl vann
  • 1 pk lys aspik
  • 250 g snøfrisk, eller annen kremost
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ½ dl kremfløte
  • 300 g rensede reker
  • 1 dl frisk dill
Sånn gjør du:
  1. Rens reker.
  2. Rør ut aspiken i kokende varmt vann, la den kjøles ned.
  3. Tilsett osten og rør til den er smeltet. 
  4. Ha i yoghurt og sitronsaft.
  5. Visp kremfløten stiv og tilsett den i blandingen.
  6. Grovhakk og bland rekene i mousseen, sammen med finhakket dill. 
  7. Hell blandingen i vætet form og la moussen stivne i kjøleskapet.
  8. Hvelv den på fat før servering.
Serveres med loff, godt smør, sitron og dill ♫♪
Klar til og settes i kjøleskapet, for å stivne !





Ingredienser !

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, bra du minnet meg på den :-) Hadde nesten glemt den -og jeg har en pose aspic igjen etter romjulens kabaret.

      Slett

Print Friendly and PDF