07 mai 2014

Fylt paprika med kyllingkjøttdeig og mager kesam ღ


I rekken av Edel lager sunn, god og smakfull middag, med mager Kesam 
Sunne og gode fylte paprika !!
Denne retten trenger litt tid i stekeovn, 45 minutter, så her kan man rekke og gå
dagens tur, mens middagen står i ovnen c",)

Kesam er mager ferskost, noen kaller det for kvarg.
Brukes som erstatning for smør, rømme, fløte og andre melkeprodukter med fett.
Inneholder kun 1% fett. Tåler ikke koking, men er fint og ha i retter som skal i stekeovnen.
 

Til 4 porsjoner:
Ingredienser:
  • 400 g kjøttdeig av kylling
  • 1 stk mellomstor løk
  • 1,5 dl kesam, mager
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts chilipulver
  • 1 stk egg
  • 4 stk store paprika
  • 2 dl revet hvitost, gjerne mager
  • 2 dl vann + 1/2 beger "Fond du Chef" kjøttfond (-eller 1/2 kjøttbuljongterning)
1 stk inneholder ca. 250 kcal c",)
 
  1. Finhakk løk.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttdeigfyllet, rå kjøttdeig, kesam, løk, egg og krydder. 
  3. Skjær av toppen paprikaene, ta ut steinene og rens dem.
  4. Fyll paprikaene med kjøttdeigblandingen.
  5. Legg paprikaene i en ildfast form.
  6. Dryss over ost.
  7. Rør ut kjøttfond i varmt vann og hell det i formen.
  8. Stekes på 200 °C i ca. 45 minutter.
  9. Hvis osten begynner og bli litt mørk etter ca. 35 minutter, så legg over ett ark bakepapir.
Serveres med grovt brød eller ris

Det ser kanskje litt tørt ut, men det er masse deilig saft/saus inne i paprikaen, som renner ut
når du skjærer i den




Inneholder 28% ertefiberkjerne, høres i hvert fall litt sunnere ut -enn vanlig langkornet ris c",)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF