}); Edels Mat & Vin: Laks i folie med grønnsaker og soyasaus Google+

tirsdag 20. mai 2014

Laks i folie med grønnsaker og soyasaus


Nydelig sommerdag 
Vi er bare i mai måned, men vet aldri om dette kanskje er sommeren vi får i år !!
Frem med grillen og sommermat !!
Ett glass med kald hvitvin, smaker like godt på tirsdag, som på lørdag !!
Lev - Spis -Nyt

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 500 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 1 rød paprika
  • 2-4 sjalottløk
  • 8 grønne asparges
  • 1/2-1 grønn squash
  • 2 gulrøtter
  • 4 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
  • Olje
  • 1/2 sitron
  • Persille
  • Crème Fraiche Lett

Sånn gjør du: 

  1. Skjær laksefileten i 4 porsjonsstykker.
  2. Skjær sjalottløk i tynne ringer.
  3. Skjær paprika i tynne skiver
  4. Skjær asparges i to-tre biter.
  5. Skjær squash i ca. 1/2 cm tykke skiver, del skivene i to eller fire.
  6. Skjær gulrøtter i tynne skiver.
  7. Klipp til 4 store aluminiumsfolie-ark.
  8. Hell noen ss olje på folien, legg på 1/4 av grønnsakene på hvert ark.
  9. Pass på så alle får like mye av hver grønnsak.
  10. Krydre med litt salt og pepper.
  11. Tilsett 1 ss soyasaus over grønnsakene.
  12. Legg på laksefilet, krydre med litt salt, dryss over litt persille og skvis over litt sitronsaft.



Ta tak i alle fire hjørnene, la de møtes på toppen, lukk pakken godt sammen og legg de på grillen, med skjøten opp i 12-15 minutter. Grillen min var på 180 grader.
Varmen gikk ned til 150 grader, når jeg åpnet lokket og la på laksepakkene, jeg skrudde blussene
på grillen litt ned -og den holdt ca. 150 grader under grilltiden.
Stekes under lokk, har du ikke lokk på grillen må du steke dem litt lenger.
Server hele pakken på en tallerken, så gjestene kan åpne den selv.

Server med godt brød og Crème Fraiche Lett ☀️

Den kan også stekes i stekeovn på 180 grader i ca. 15 minutter.

Ferdig grillet !

2 kommentarer: