Vårlig tre rettes fjellmeny ♪


Hyttemat kan gjerne være retter med få, men gode ingredienser -også er det lov og "jukse" litt.
Mangel på bilvei helt frem til hytta, lang vei til butikken og lite kjøleskap kan være en
dårlig kombinasjon.

Avokado med reker ♪

  • Avokado
  • Yoghurt i salat med reker
Del og skrell avokado, skjær dem i skiver.
Server med delikat salat.


Laks med pasta & asparges ♪

Denne retten er god, sunn og ingrediensene tar liten plass i kjøleskapet.
Du trenger en kjele og en stekepanne -og klarer deg vel strengt talt med 1 kokeplate.


Til per person trenger du :
  • 100 g pasta
  • 150 g laksefilet 
  • 1 dl Crème Fraîche 
  • 3 stk grønne asparges
  • Salt og pepper
  • Sitron
Sånn gjør du:

  1. Skjær laks i store terninger.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken i lettsaltet vann, jeg brukte tagliatelle.
  3. De siste 3 minuttene koker du asparges skåret i store biter, sammen med pastaen.
  4. Mens pastaen koker steker du laksebitene på middels varme i ca. 5 minutter, kvern over litt salt og pepper.
  5. Sil av vannet på på pastaen og tilsett creme fraiche, bland alt godt sammen.
  6. Legg pasta og asparges på en tallerken, legg på laksebiter, skvis over litt sitronsaft og pynt med litt urter hvis du har.


Jordbær & Kesam med vanilje



Renzo Masi Chianti Rufina Riserva 2010
En av de bedre kjente vinprodusenter, for å produsere "outstanding" italienske viner til en fantastisk pris, har Masi familien vært laging deres Chianti i tre generasjoner. Siden 1991, har Paolo Masi utført familiens filosofi å produsere autentiske viner fra Rufina-regionen i Chianti.
Denne Riserva er kun produsert i svært gode årganger, og er løslatt etter 30 måneder med aldring.
Et tradisjonelt stylet blanding av 95% Sangiovese og 5% Colorino, hentet fra Renzo Mazi Estate i hjertet av Chianti Rufina. Chianti Rufina er trolig den mest kjente Chianti-området etter Classico, men det er litt forvirrende at Rufina har ingenting å gjøre med Ruffino, en annen anerkjente vin produsent. Litt mer kupert, og mindre forsiktig kupert enn Classico-sonen, er det Rufina mikroklima kjøligere om natten som gjør at druene modnes saktere.
"Modne kirsebær og blåbær smaker, pent balansert krydder og frukt på ganen.
Tanniner er myke og vinen er svært imøtekommende "

`:´¯)░
.. (¯ `•.\|/.•´¯) LEV - SPIS -NYT ♪ ♪
░(`◠‿◠).•´¯)
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭✻.☆ ´¯` •.•.¸¸


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF