}); Edels Mat & Vin: Pastagrateng med skinke ✿ Google+

mandag 19. mai 2014

Pastagrateng med skinke ✿


Jeg hadde igjen rester av søndagens skinkestek, som jeg puttet i en pastagrateng.
Den kan selvfølgelig også lages med andre typer ferdig kokt/stekt skinke, skåret i biter.
God restemiddag, som lages og stekes på 40 minutter

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 5 dl kokt pasta
  • 400 g rester av skinkestek
  • 1 stk rød paprika
  • 3 vårløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk egg
  • 4 dl melk
  • 2-3 dl revet hvitost
Sånn gjør du:
  1. Kok pasta (jeg brukte farfalle, men alle typer kan selvfølgelig brukes)  al'dente etter anvisning på pakken.
  2. Bland pasta, skinke, paprika og vårløk, som er skåret i biter i en smurt ildfast form.
  3. Krydre med salt og pepper.
  4. Visp sammen melk og egg.
  5. Hell det i formen.
  6. Strø over revet ost.
  7. Sett formen midt i ovnen og stek ved 200°C i ca. 30 minutter til gratengen er gylden og fin.
  8. Server med godt brød og gjerne grønn frisk salat  ⊱╮⊱╮
Under arbeid, strør over ost.

2 kommentarer: