13 mai 2014

17 Mai-meny ♪♫ ♥

17 Mai - Norges grunnlovsdag !!
-er for meg barnas dag med 17'mai-tog, is og pølser i lange baner....

Her en en oppskrift på Innbakte pølser, som ungene helt sikkert setter pris på: PØLSER 

Mange av oss spiser spekemat 17 mai, som stort sett  lager seg selv.
Når dere kommer slitne hjem etter en lang dag er det fint med noe lettvint og godt.
Skal dere ha gjester er spekemat både godt, lettvint og lekkert å servere.
Hvis du lager potetsalaten dagen før -er det kun eggerøren du trenger og steke på selveste dagen.

Oppskrift og tips til spekemat finner du her : SPEKEMAT

Årene går, ungene blir store, da er ikke 17 mai helt det samme lenger.
Bytter ut barnetog, sekkeløp, pølser og is med en rolig dag.

17. mai 1814 ble medlemmene av Riksforsamlingen på Eidsvoll, enige om den endelige versjonen av landets grunnlov - så dagen skal selvfølgelig feires av oss voksne også.
Norges grunnlovsdag har 200 års jubileum i år ♪♫ 

Be noen venner eller familie på en god 3 retters middag:

Starter med en god, frisk forrett med fenalår:
Salat med fenalår, mozzarella, mango og basilikumvinaigrette 

Oppskrift: Salat med fenalår



Til hovedrett har jeg valgt en god rett med laks og blomkål.
Urtesalma på blomkålpurè 
Oppskrift: Urtesalma


Til dessert er det fint med en kake, som kan lages i god tid før den skal serveres.
Denne kan lages flere dager i forveien og oppbevares i fryseren.
Husk og ta den ut av fryseren ca. 30 minutter før den skal serveres.

Osteiskake med jordbær & bringebærcoulis 

Oppskrift: Osteiskake

`:´¯)░
.. (¯ `•.\|/.•´¯) GRATULERER MED DAGEN !! 
░(`◠‿◠).•´¯) 
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭✻.☆ ´¯` •.•.¸¸



Nyvegen i Ottestad kl. 09.00 17.05.14

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF