Tagliatelle fullkornspasta & grønnsaker i asiatisk saus med laks !


Airfryer er en luftfrityrer, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !

Den er perfekt for 'steking' av laks.
Fisken blir nesten litt sprø utenpå og skikkelig saftig inni. 
Laksen kan selvfølgelig bakes i stekeovn, hvis du ikke har AirFryer.

Pulled pork pasta med passata & edamame !


Herlig smaksrik, god og enkel pastarett !
Jeg lager alltid store porsjoner av pulled pork og fryser den i passende posjoner.

Oppskriften på denne spicy utgaven av Pulled pork finner du → her
Du får kjøpt ferdig kokt pulled pork, som du finner i kjøledisken. Jeg har ikke smakt noen av dem, så jeg kan ikke uttale meg om produktene er bra eller dårlig.

Passata er en saus av solmodne tomater, som er silt, slik at skinn og kjerner ikke kommer med. Du finner passata i de fleste dagligvarer. Hvis du ikke har tilgang til passata kan du bruke tomatpure og blande den ut i litt vann eller bruke hermetiske tomater 🍅

💚 Edamame er hele umodne grønne soyabønner.
Soyabønnen består av 30% karbohydrater, 36% protein, 18% olje og 14% væske.
I tillegg er det en god kilde til fiber, kalium, jern, sink, kalsium, omega-3, vitamin E, fosfater og hele vitamin B-komplekset. Soyabønnen har dessuten en lav glykemisk indeks.

Pasta 👉 Riscossa 100% Grano Italiano

KJØTT I KÅL / Høyrygg & Kål med hvitløk, ingefær og chili !


Er du glad i fårikål -eller 'ikke ?
Åkkesom' bør du prøve denne retten hvis du liker kål -og chili 🌿

En smakfull varmende gryte med storfekjøtt, kål, løk, ingefær,  hvitløk, chili og tomat 🍅 Denne passer perfekt på kalde dager.

KJØTTIKÅL / Kjøtt & Kålgryte / Chilikål 🌱
Server retten med kokte poteter, tyttebærsyltetøy og frisk persille.
(Hvis du ikke går på lavkarbo) 

Jeg bruker høyrygg uten bein i denne utgaven av kjøtt i kål !
Skikkelig godt og ganske så hot 😋

Ytrefilet av lam med ovnsbakte mandelpoteter, baconsurret asparges & cognacpeppersaus ♫♪


Lam - en smak av norsk natur 🍂
Norsk lammekjøtt er av ypperste kvalitet, ikke rart da de fleste beiter i utmark, smaken varierer, sies det, om det er lam som har beitet på fjellet, ved kysten eller spist lyng på innlandet.

De er jo ikke så store disse lamungene og således blir det små, nydelig, smaksrike fileter. 

I denne oppskriften bruker jeg marinert med hvitløk og rosmarin fra Annis Pølsemakeri.
Du kan gjerne bruke naturell lammefilet, det er godt det også. 
Hvis du ønsker og marinere lammefileten før tilberedning finner du oppskrift lenger ned i innlegget.


Jeg serverer delikat lam med gode ovnsbakte mandelpoteter, asparges & bacon, som passer ypperlig til lam, samt en knallgod saus med cognac & grønn pepper 🌿

Kyllingbryst med skinn, ovnsbakt i en knallgod saus og servert med ris, vårløk, koriander & chili !


Fordelen med kyllingfilet med skinn er at sprøstekt skinn tilfører masse god smak og skinnet gjør kyllingen saftigere på grunn av fettet. Man kan også legge smør, urter eller annet, som gir god smak under skinnet hvis man ønsker det.

I dag brukte jeg bryst av Stange Landkylling 
Vår frittgående Stange Landkylling får hovedsakelig naturlig fôr av havre, hvete, mais, åkerbønner og raps. Den vokser seg naturlig stor og har god plass 🐥
Står det på hjemmesiden.

Trodde det kanskje var kortreist fra Stange, men neida, Stange Kylling er fra Tønsberg.
Historien startet i 1989. I begynnelsen var det kun utvalgte restauranter og stjernekokker i Oslo som fikk kjøpe Stanges saftige og frittgående kyllinger. Etterhvert var det flere og flere som etterspurte de saftige kyllingene fra den lille produsenten rett utenfor Tønsberg. Økt etterspørsel førte også til økt distribusjon. Siden 2013 har REMA 1000 vært eksklusiv samarbeidspartner og har kunnet føre hele Stange-sortimentet hos sine kjøpmenn.

Hvem, som eier Stange Gårdsbutikker, jo selvsagt - 95% av aksjene eies av Rema Industrier.
Så det var ikke en liten bonde fra Stange, men Reitan 😅

Ukemeny - SMAKSMENY - Januar !


Det har vært en kald start på året !
Da passer det bra med varmende gode middager med masse smak. 

Det som er positivt med januar er at 'SKREIEN KOMMER', svømmende fra Barentshavet og inn til Norskekysten for å gyte. Det er bare og glede seg, den kommer vanligvis i fiskedisken på slutten av måneden.

Ukemenyen byr på noen skikkelige godbiter :
Kylling, laks, kjøttdeig, svinefilet, taco, biff, ørret 🌿

Det høres kanskje ikke så spennende ut, men jeg lover deg -
Hele uken er fylt opp med magiske smakskombinasjoner 😋

Link til oppskriften finner du i navnet på retten.
Lag en matglad uke 💛

Krydret ovnsbakt laks A'la Taco !


Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.
- Tenk å spise så sunt på en fredag 💛💚

Taco kom til Noreg i 1965, då Stavanger-kjøpmannen Allert Middelthon byrja å importere varer for å tilfredsstille behovet til amerikanarar som kom til byen for å leite etter olje i Nordsjøen. Middelthon tok inn maismjøl, Pampers-bleier med parfyme, kakemiksar, ulike supper på boks, barbecuesausar og taco-produkt. Middelthon selde også vidare til kjøpmenn som Jacobsen på Holtet i Oslo og Bang på Høvik i Bærum.

I 1971 byrja Oluf Lorentzen i Oslo å importere tacoskjel, garbanzobønner, tostadanes, tamales, enchiladas og kryddersaus frå Old El Paso, ein grønsaksprodusent som i 1950-åra spesialiserte seg på hermetisert og tørka meksikansk mat.

Det meksikanske kjøkkenet vart populært på verdsbasis i etterdønningane av sommar-OL i Mexico 1968, men i Noreg var det i første omgang den meksikanske gryteretten som vart mest populær.
( Så veit oss det )

Ukemeny - Uke 1 - Godt Nytt År !


Vi har store forhåpninger for det nye året !
Det skal fylles med kjærlighet i hjertet, ro i sjelen og fred i sinnet.
Gode ønsker til dere alle, for året som står foran oss 💖


Er du klar for en uke med sunne middagsretter ?
Etter, ikke bare mat, men kaker, snacks, godteri og mye godt i glasset skal det bli godt for kropp og sjel med noen sunne middager.


Håper dere finner noe som frister 🍅🌿