- Tenk å spise så sunt på en fredag 💛💚
I 1971 byrja Oluf Lorentzen i Oslo å importere tacoskjel, garbanzobønner, tostadanes, tamales, enchiladas og kryddersaus frå Old El Paso, ein grønsaksprodusent som i 1950-åra spesialiserte seg på hermetisert og tørka meksikansk mat.
Det meksikanske kjøkkenet vart populært på verdsbasis i etterdønningane av sommar-OL i Mexico 1968, men i Noreg var det i første omgang den meksikanske gryteretten som vart mest populær.
Hege på Vinmonpolet på Hamar anbefalte en rieseling til retten.
Markus Molitor Riesling Trocken 2021🍸
Ung og fruktig, preg av sitrus, modent eple og blomst, hint av urter og mineraler.Hvitvinen er knallgod -og passet helt ypperlig til retten.
Laks krydres med tomatpure, chili, hvitløk og oregano, og bakes i ovn 🌿 Serveres med mangosalat, guacamole, hvitløksdressing og tortillachips 🌿
- og ett glass god riesling 🍸
Perfekt til fredagskosen 🎶
Du trenger til 4 porsjoner:
Sånn gjør du:
- 2 ts hakket/revet hvitløk, gjerne kokt
- 1 ss tomatpuré
- 1 ts oregano krydder
- ½ ts chiliflakes
- 2 ss olje
- 1 ts sukker
- ½ ts salt
- 500 g laksefilet
Sånn gjør du:
- Lag først hvitløksdressing, mangosalsa og guacamole.
- Forvarm stekeovnen til 200°C
- Bland sammen tomatpure, hvitløk, oregano, chiliflakes, olje, sukker og salt.
- Fordel blandingen over laksen og stek fisken i 15 minutter.
Mangosalsa
- 1 stk mango
- 1 stk chili
- 1 stk lime
- Frisk koriander
Sånn gjør du:
- Skrell og del mango i biter.
- Finhakk chili.
- Bland sammen mango, chili, limesaft og koriander.
- Oppbevares kaldt frem til servering.
Guacamole med tomater
- 4-6 stk små tomater
- 1-2 stk avokado
- 1 stk lime
- Litt salt
Sånn gjør du:
- Finhakk tomater.
- Del avokado i to og ta ut 'kjøttet'.
- Mos avokado med en gaffel.
- Bland avokado, tomater og limesaft , og smak til med salt.
- Legg avokado-steinen i midten, så retten beholder fargen og oppbevar den i kjøleskapet.
Hvitløksdressing
- 3 dl lettrømme
- 3 fedd hvitløk eller 1/2 hvitløk uten fedd ( kok litt ekstra til fisken )
- En god neve bladpersille eller andre urter, som koriander eller basilikum
- 0,5 ts salt
- Kvernet pepper
- Kok hvitløken i 4 minutter. Avkjøles i kaldt vann og presses med hvitløkspresse eller en gaffel. Når hvitløken koker får den en søtere og mildere smak enn når den er rå.
- Finhakk persillen. Bland sammen revet hvitløk, hakket urter og rømme. smak til med salt og pepper.
- Lag den gjerne noen timer før servering og oppbevar den i kjøleskapet.
Ingredienser - Laks a'la Taco ! |
Krydret ovnsbakt laks a'la taco ! |
Krydret ovnsbakt laks a'la taco ! |
Krydret ovnsbakt laks a'la taco ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar