Min far, som snart fyller 89 år har fått diabetes type 2, "gammelmanns-diabetes" blir det ofte kalt -
og det kan jo stemme når det gjelder han. Men, dessverre er det mange 'unge', som også får diabetes type 2 på grunn av overvekt og dårlig kosthold.
Han klarer seg helt fint uten masse sukker, men savner en kjeks eller kakebit til kaffen.
Det finnes jo nesten ikke kjeks og kaker i 'vanlige' butikker uten sukker.....
Jeg har laget to utgaver :
Havreflarn søtet med sukrin 🍪 Sprø, men metallisk smak !
De er myke når man tar dem ut av ovnen, men blir sprø når de avkjøles.Sukrin eller Erythritol, som det egentlig heter, er en sukkeralkohol som finnes naturlig i blant annet melon, pærer og druer. 🍈 Den skiller seg ut fra andre sukkeralkoholer ved at den inneholder nærmere ingen kalorier, og gir derfor ikke blodsukkerstigning. Sukrin har i motsetning til andre sukkeralkoholer, ikke lakserende effekt ved normal bruk.
Normalt bruk vel og merke, ikke spis alle med en gang !!
Tagatesse har ikke kjølende/metallisk bismak, som man ofte opplever med andre sukkererstatninger.
Inneholder kun 5 kcal pr. teskje.
Mennesker er ikke like, noen reagerer på tagatesse -og andre på sukrin 😉
Havregryn er mer smartkarbo enn lavkarbo.
Havregryn inneholder en del karbohydrater, men det er dagsinntaket som teller.
Veldig enkelt og ganske så godt 🍪
Inneholder 43 kcal, 3 g karbo pr. stk
- 75 g smør
- 100 g lettkokt havregryn
- 70 g sukrin, kan gjerne bruke sukrin + / eller 70 g tagatesse bakesukker
- 25 g sukrin gold
- 1 stk egg
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts vaniljesukker
Sånn gjør du:
- Sett stekeovnen på 200°C
- Smelt smøret i en kjele og rør inn havregryn.
- Pisk 'sukkeret' og egg til eggedosis.
- Bland inn bakepulver, vaniljesukker og smørblandingen.
- Legg bakepapir på en stekeplate.
- Legg på en teskje kakerøre til hver kjeks. Pass på at det er god avstand mellom kakene.
- Stekes i 6-7 minutter. De med tagatesse blir brunere i fargen.
- Avkjøles.
- Kakene, som er søtet med sukrin oppbevares i tett boks i romtemperatur, De, som er søtet med tagatesse kan oppbevares i plast i kjøleskapet.
Visp eggedosis |
Tagatesse bakesukker |
Klare til steking |
Ferdig stekt |
Næringsinnhold i 24 stk havreflarn - Ref. Lifesum |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar