One Pot Lammegryte !!


Smaksrik OnePot, 'alt i en kjele' lammegryte !
Kjøtt, poteter og grønnsaker kokes sammen med en god krydret saus 🍅🍅

Retten kan tilberedes i slowcooker, trykkoker eller vanlig kjele !

En crock-pot er konstruert slik at dampen som kommer opp fra maten dannes på undersiden av lokket før det drypper ned i maten igjen. Det er veldig lite væske som fordamper. Når lokket er på under hele kokeprosessen vil kraft fra kjøtt og grønnsaker bli i gryten. Så du trenger ikke være redd for at den skal tørrkoke. Crock-pot har kun varme på sidene under koking, så maten vil ikke bli brent under koketiden.

Koker du retten i en vanlig kjele fordamper en del av kraften, så må du bruke litt mer vann -og passe på at retten ikke koker tørr i løpet av koketiden. Rør i den litt underveis så maten ikke blir brent i bunn.

God middag 🍂

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 800 gram grytekjøtt av lam
  • 2 ss hvetemel
  • Stekesmør
  • 1 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 beger kjøttfond eller en knust kjøttbuljongterning
  • 1 dl rødvin eller 2 ts rødvins- eller balsamicoeddik og vann
  • 4 poteter, i biter
  • 3 gulrøtter i biter
  • 1 purre, i ringer
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/2 ts tørket rosmarin
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Persille
  • Tyttebær
Sånn gjør du
  1. Brun kjøttet raskt i en stekepanne i flere omganger -eller rett i Crock-Pot kjelen, hvis du har Crock-Pot med duraceramic belegg eller Crock-Pot express muliticooker. 
  2. Bland inn hvetemel.
  3. Legg kjøttet og grønnsaker, delt i biter i en Crock-Pot/slowcooker, sammen med tomatpuré, hermetiske tomater, rødvin og kjøttfond/buljongterning.
  4. Krydre med salt, pepper, rosmarin og oregano -og bland alt godt sammen.
  5. Dette kan du gjerne gjøre kvelden før. Nå er den klar for koking på slowcook, i trykkoker eller 2-3 timer i en vanlig kjele. Hvis du tilbereder retten dagen før vil jeg anbefale og steke kjøttet i en stekepanne, så du ikke varmer opp innerkjelen før du setter den i kjøleskapet.
  6. Kok retten i slowcooker, trykkoker eller vanlig kjele.
  7. Serveres rykende varm med persille og tyttebær.
Slowcooker:
  1. Kokes på LOW i 7 timer. Min går automatisk på KEEW WARM, når tiden er ute, så man trenger ikke være redd for å komme litt forsinket hjem.
Crock-Pot Express :
  1. I denne multimaskinen kan du brune kjøttet på BROWN. 
  2. Tilsett de øvrige ingrediensene.
  3. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  4. Velg funksjonen MEAT/STEW og still den inn på 40 minutter. Først varmes den opp, det tar 10-15 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
  5. La enheten naturlig slippe ut trykket i 15 minutter etter tilberedningen. Trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. Trykk STOPP -etter 15 minutter. Slipp forsiktig ut eventuelt gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
Dryss over persille og server retten med tyttebær !
Spis & Nyt ♫♫

Ingredienser 


Klar til koking 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF