Quinoa er en vekst fra Andesfjellene i Sør-Amerika, det er kun frøene som blir brukt
Inkaindianerenes 'hellige korn ♫♪
Quinoa har fra gammel tid vært viktig i Andesbefolkningens mat, blant annet under inkatiden.
Den er fremdeles i dag en av de viktigste vekstene i Andesregionen. Quinoa har høy ernæringsmessig verdi. Det er en nøysom vekst som stiller små krav til vann og næring. Planten har et høyt innhold av de essensielle aminosyrene lysin, metionin og treonin som det er lite av i korn og belgvekster. Verdens helseorganisasjon regner aminosyresammensetningen som fullgod med proteinene i melk.
Den inneholder nesten like mye protein som biff, og er stappfull av gode næringsstoffer og mineraler.
Det hellige kornet, quinoa er kjempegodt i en god salat med reker, grønnsaker og en asiatisk dressing.
Server gjerne salaten på en seng av sprø crispisalat.
Salt - søtt - syrlig & spicy ♫♪