Stekt flesk med kålstuing !

Man drar jo ikke på Harry-tur til Sverige uten å kjøpe flesk og bacon !

Stekt flesk er det sjeldent jeg spiser faktisk, men det veldig godt da sammen med kålstuing av nykål og nypoteter 🌿
- Og vi fra Hedmark, må jo ha tyttebær og flatbrød !

Jeg bruker nykål i kålstuingen, da blir den ekstra god !

Kokte poteter er egentlig utrolig kjedelig, spør du meg.. men, nypoteter er slettes ikke verst !
I barndomshjemmet var kokte poteter på middagsbordet i 6 av ukens 7 dager ! 
Poteter, kjøtt eller fisk og grønnsaker.... 😛😅

Av og til er det godt !! 
Vi må ta vare på husmannskosten, men helt greit at vi har litt større og bedre utvalg på matfronten ! 

Vil du har retromat fra 60-70'tallet finner du mange oppskrifter 👉 her og 👉 her !



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg flesk i skiver
  • Salt
  • Pepper
  • Kålstuing *
  • Poteter
  • Tyttebær
  • Flatbrød
Steking av flesk i stekeovn
  1. Legg kjøttet i en stor langpanne og krydre med salt og pepper.
  2. Stekes på 200°C varmluft i 20 minutter, snu kjøttet og stek videre i 20-30 minutter, eller til det er ferdig stekt. 
Kålstuing
  • 1 stor nykål eller ca. 800 g hodekål
  • 4 ss smør
  • 5 ss hvetemel
  • 8 dl melk
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær kålen i biter og damp den i lettsaltet vann, 3-5 minutter. Hvis du bruker vanlig hodekål må du koke den i 10 minutter.
  2. Hell av vannet og legg kålen til side.
  3. Smelt smør i en kjele, rør inn melet og pisk inn litt og litt med melken.
  4. Tilsett den kokte kålen og smak til med salt og pepper.
Jeg lager kålstuingen med litt mye saus, så den passer perfekt til stekt flesk og poteter !

Stekt flesk !

Stekt flesk og kålstuing 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar