Nyt sommerkvelden med ett herlig fat, fylt opp med gode smaker 🍋
2' lørdag i juni er faktisk sjømatens dag, så denne passer perfekt !Merk deg årets matdager -og la dem prege menyen din gjennom året 😏
Jeg er ikke så opptatt av det !
En smakfull blanding med sterk ponzusaus og kremet majones, noe for enhver smak.
Ponzusaus er en japansk tynn saus, som lages med soyasaus og sitrus, samt tilsettes chili og urter.
Ponzusaus er en japansk tynn saus, som lages med soyasaus og sitrus, samt tilsettes chili og urter.
Hvis du vil lage majones selv, finner du oppskrift 👉 her !
Sommerfatet ble til når jeg hadde så utrolig lyst på sashimi, men mannen min er ikke like begeistret for rå fisk. Han liker veldig godt røkt laks og eggerøre -og vi begge elsker reker 💛
Sommerfatet ble til når jeg hadde så utrolig lyst på sashimi, men mannen min er ikke like begeistret for rå fisk. Han liker veldig godt røkt laks og eggerøre -og vi begge elsker reker 💛
Er du ikke glad i sjømat, kan jeg anbefale 👉 roastbiffsalat, legg gjerne på flere typer godt kjøtt og mer frukt og grønnsaker.
Du trenger:
- Blandet salat
- Reddiker
- Mango
- Agurk
- Jordbær
- Sitron
- Ponzusaus *
- Majones
- Rå laks
- Varmrøkt pepperlaks
- Røkelaks
- Reker
- Eggerøre
- Brød og godt smør
Sånn gjør du:
- Rens reker og sett dem i kjøleskapet frem til servering.
- Lag ponzusaus og majones.
- Stek eggerøre.
- Del opp reddiker i tynne skiver, agurker i staver, mango i biter og rens jordbær.
- Legg salat på ett stort fat, sammen med skåler med saus, majones og eggerøre.
- Fordel fisk, reker, frukt og grønnsaker rundt på fatet.
- Server med godt brød og smør.
- Spis & nyt, gjerne med bobler i glasset !
Ponzusaus
- 1 stk chili
- 1/2 dl soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 2 ts sriracha chilisaus
- 1 ss seasamfrø
- 1 ss finhakket koriander
- 1-2 ss limesaft
- 4 egg
- 4 ss melk
- Litt salt
- Gressløk
- Smør
Sånn gjør du:
Nyt sommerkvelden ! Det regner, men tørt under taket ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar