Kaninragù
Hel kanin fant jeg i frysedisken på Eda Supermarket i Charlottenberg.
Hauskaninchen - Tamkanin !
Tamkanin stammer fra den europeiske villkanin.
Det fins fremdeles ville kaniner helt opp til Sør- Sverige og Danmark, og de er vanlige nedover i Europa. Denne er født og oppvokst i Ungarn.
Pappardelle Alla Lepre
- Lages opprinnelig med hare, men kanin og hare er i samme 'familie'.
Harer er en familie av pattedyr i ordenen haredyr.
Familien omfatter det vi populært kaller harer og kaniner. En hare er ofte mye større enn en kanin.
De har lengre bakbein og større ører. Harer har også muligheten til å endre farge på pelsen gjennom året, mens kaniner har den samme fargen på pelsen hele tiden.
Harekjøttet er mørkt og har en utpreget viltsmak, som kan sammenlignes med skogsfugl.
Kaninkjøtt er lyst og kan sammenlignes med kylling eller kalkunkjøtt, men med mer smak.
Haren bør marineres i rødvin, eddik og aromatiske urter for å utvikle smaken og eliminere den sterke vilt-lukten. Deretter skal den småkoke med hakket løk, gulrøtter, selleri, vin, tomater, laurbærblad, salt, pepper og kraft.
Jeg marinerer ikke kjøttet på forhånd, da jeg bruker en liten ungarsk tamkanin i denne retten, i stedet for en stor italiensk hare.
Pappardelle alla lepre
- Er en eldgammel rett fra rundt 1300'tallet.
Retten kommer opprinnelig fra Toscana, som ligger midt i Italia.
Angivelig var 👉 Boccaccio, en kjent Italiensk forfatter, imponert over disse pastabåndene, som er tilberedt i buljong og smaksatt med harekjøtt 🌿
Retten fortjener en god rødvin fra Toscana 🍷
Filicheto Vino Nobile di Montepulciano 2017.Her er det snakk om vin av druen Sangiovese fra byen Montepulciano sør i Toscana.
På en måte er vinen herfra midt mellom chianti og brunello i stil.
Vino nobile er noe mørkere i stilen og låner finessen og elegansen fra chianti, og fastheten og kraften fra brunello.
Her får du mye god vin for pengene - Ett godt valg 🍷
Kaninragù
- 1 stk kanin med lever
- 1 stk gul løk
- 1 stang stangselleri
- 2 stk gulrøtter
- 3 stk laurbærblad
- Olje
- 400 g hermetiske tomater, gjerne italienske Mutti Polpa
- 1,25 dl rødvin
- ca. 5 dl kyllingkraft
- Salt
- Pepper
- Finhakk løk, selleri og gulrot og fres grønnsakene i olje i en tykkbunnet kjele.
- Kaninen min var med lever. Jeg delte den i biter og surret den sammen med grønnsakene.
- Del kaninen i biter og brun kjøttet i noen minutter i en stekepanne med litt olje. Legg dem over i kjelen med grønnsakene.
- Tilsett vin, tomater, laurbærblad, 1 ts salt og 1 ts pepper.
- Hell over kraft til det dekker kjøttet.
- La gryta småkoke i 1,5-2 timer.
- Ta kaninkjøttet ut av sausen. Fjern beina og legg kjøttet tilbake i kjelen.
- Kok videre i 1 time -eller lenger. Kok uten lokk på litt sterk varme, så kraften blir redusert.
- Smak til med salt og pepper.
Pappardelle er den bredeste utgaven av båndpasta, ca. 2 cm.
Navnet er avledet av verbet pappare, som betyr å sluke mat.
Jeg brukte fersk Pappardelle fra Jacobs.
Pappardelle kokes i en stor kjele med vann, tilsatt grønnsaksbuljong.
En buljongterning per liter vann.
Koketiden på fersk pasta er 3 minutter, så den bør kokes rett før servering.
Pappardelle får du kjøpt i butikker med godt utvalg, men du kan selvfølgelig også lage den selv 👇
Pappardelle- 150 g hvetemel
- 150 g Tipo 00 hvetemel
- 3 stk eggeplommer
- 1 stk helt egg
- 1 ts salt
- Bland sammen melet, tilsett eggeplommer og ett helt egg.
- Elt blandingen godt sammen.
- La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
- Lag tynn pasta med en pastamaskin eller en kjevle og del den i brede strimler.
Kanin med lever |
Brun grønnsaker og kaninlever |
Del kaninen i biter |
Brun kaninkjøttet |
Legg brunet kaninkjøtt i kjelen med grønnsaker |
Klar til koking |
Rens kaninkjøttet for bein |
Parmesan |
Kok pasta ! |
Vi hadde storfint besøk av 'Helene Harefrøken' på hytta i Gudbrandsdalen i fjor sommer 🍂
- ALKOHOLPROSENT13.5%
- SYRE5,9 g/l
- SUKKER3,0 g/l
- VaretypeRødvin
- Varenummer5665701
- LuktFint utviklet og sval. Preg av tørket frukt, urter og blomst.
- SmakFint preg av røde bær og urter over fint integrerte fattoner.
- FargeDyp rød.
- Land, distriktItalia , Toscana , Vino Nobile di Montepulciano
- ProdusentCastellani
- Årgang*2017
* Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt - MetodeSkånsom membranpressing før temp.kontr. gjæring.
- InneholderSulfitt
- EmballasjetypeGlass
- KorktypeNaturkork
- UtvalgBestillingsutvalget
- GrossistGrape Company
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar