Edels Smash iskake !


Edels Smash iskake er en kloning mellom mine to favorittkaker 
 Daim iskake og ➡ Smashkake 🍓

Kakebunnen kan du lage flere dager før servering.
Pakk den inn i bakepapir og la den ligge på ett tørt sted. Ikke legg den i kjøleskapet !
Eggeplommene kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.
Kaken kan fryses i flere uker, hvis du pakker den godt inn.

Den er utrolig god og veldig enkel å lage !
Den kan lages flere dager før den skal serveres, for den skal oppbevares i fryseren.


Iskaken kan gjerne serveres til dessert etter en god middag🍓
Ta den ut av fryseren før du serverer hovedretten.

Herlig sprø, litt salt marengsbunn med nydelig søt hjemmelaget is med passe mengde smash sjokolade. Smash består av salte, friterte maiskjerner dekket med melkesjokolade.

Salt, søtt og sprøtt 😋


Marengsbunn
  • 4 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 100 g ritzkjeks
Sånn gjør du:
  1. Legg ritzkjeks i en pose og knus dem med en kjevle
  2. Stivpisk  eggehvitene og tilsett sukkeret, litt og litt om gangen og pisk videre, til en stiv margengs.
  3. Bruk en slikkepott og vend kjeksen forsiktig inn i marengesen.
  4. Ha deigen i en rund kakeform, 24-26Ø, med bakepapir i bunnen.
  5. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter.
  6. Bruk en spiss kniv rundt kanten og avkjøl kakebunnen i formen litt.
  7. Fjern bakepapiret. Jeg vendte kakebunnen opp ned på fatet, da er det enklere å ta av bakepapiret.
  8. Legg kakebunnen tilbake i en springform, eller legg den på ett kakefat og sett kantene på springformen rundt kaken. 
Smash-is
  • 4 eggeplommer
  • 120 g sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 2 stk gelantinplater
  • 150 g smash
Sånn gjør du:
  1. Legg gelatinplater i vann i 5-10 minutter. Kok opp 1/2 dl vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem godt ut i varmt vann, en og en plate om gangen. La blandingen avkjøles.
  2. Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Tilsett gelatinen i en tynn stråle, mens du visper.
  3. Pisk kremfløten til krem.
  4. Hell kremfløten over i bollen med eggedosis og bland det forsiktig sammen med en slikkepott.
  5. Hakk 100 g smash og vend sjokoladen inn i isblandingen.
  6. Hell isblandingen over kakebunnen.
  7. Dryss over 50 g hakket smash
  8. Sett kaken i fryseren natten over, eller lenger.
  9. Ta kaken ut av fryseren ca. 30 minutter før servering.

Jeg bruker gelatin i iskremen, så den beholder fasongen selv om den smelter litt.

Kakebunn

Marengsbunn med ritz-kjeks

Pisk eggedosis og kremfløte

Grovhakk Smash 

Sett iskaken i fryseren !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF