Heggsetra Pie !


Tilbringer helgen på hytta. 
Den ligger, som noen kanskje har fått med seg på Heggsetra, i Sør Fron kommune i Gudbrandsdalen. Derav navnet på denne retten, som ble dagens her oppe. 

Denne retten er inspirert av Shepherd's Pie, en ovnsrett med kjøttdeig av lam, dekket med ett lokk av potetmos.

Heggsetra Pie er en supergod ovnsrett, som består av en smakfull kjøttsaus med grønnsaker og toppet med fløtegratinerte poteter.


*  Fra gårsdagens 👉 hyttepølser, hadde jeg igjen mais, tomatsalsa og revet mozzarella.
Når man har gassovn med kun undervarme, lønner det seg å bruke en ost med gode smelteegenskaper. 

Jeg bruker karbonadedeig av storfe i denne oppskriften, men den kan også lages med kjøttdeig av svin, kylling, storfe eller lam.

Smaksrik og varmende mat, som passer perfekt etter en dag i fjellheimen 🍅


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot 
  • 1 stk paprika 
  • 3-4 ss mais *
  • 400 g hermetiske tomater med hvitløk og oregano 
  • 4 ss tomatpuré eller tomatsalsa*
  • 2 never grovhakket basilikum
  • Fløtegratinerte poteter 
  • Revet ost
Sånn gjør du:
  1. Hakk løk og del gulrøtter og paprika i terninger.
  2. Stek kjøttdeigen i en stekepanne med litt olje eller smør, tilsett løk og la det surre til løken blir gyllen.
  3. Tilsett gulrøtter, paprika, mais, tomater, tomatpuré og la det surre i 15 minutter. Smak til med salt, pepper og basilikum.
  4. Fordel kjøttblandingen i en ildfast form, legg fløtegratinerte poteter over og dryss over revet ost.
  5. Stek på 220 grader i 25 minutter. 
  6. Serveres rykende varm ♫♫
På hyttevis er det lov med enkle løsninger 🍅
Du kan gjerne bruke tomater, som ikke er tilsatt krydder og smake dem til selv med ett par fedd hvitløk og tørket oregano. Lag fløtegratinerte poteter selv eller bruk ferdige fløtegratinerte poteter, som du finner i kjøleskapet i frukt og grøntavdelingen.

Fløtegratinerte poteter 
  • 500 g poteter, uten skall
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl melk
  • 2 dl matfløte
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær poteter i skiver, bruk gjerne en mandolin og finhakk hvitløk.
  2. Legg poteter og hvitløk i en kjele.
  3. Tilsett melk og matfløte, kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.
Kjøttsaus !



Jeg var ganske fornuftig i dag !
Vi er bare to, så det er grenser på hvor mye vi kan spise. 

Jeg sparer halvparten av kjøttsausen 🍅
Den kan brukes til pasta, på ostesmørbrød eller som, pizzafyll.

Klar til steking !

Gassovn med kun undervarme. Da er det smart å sette ett stekebrett på nederste rille i ovnen !


På Svarthammern ! Utsikt mot Rondane !

Litt snø igjen, men ikke mye !

Ingredienser til Heggsetra Pie !
Heggsetra Pie !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF