One-Pot svinekoteletter med poteter, grønnsaker og saus



La Crock-Pot'n lage middag, mens du er på jobb, skole eller noe annet gøy !!
Forbered alt klart i kjelen kvelden før -og sleng den på kok før du forlater huset 👍

Crock-Pot er det offisielle merkenavnet på slow cooker, som allerede kom på markedet i USA på 1970 tallet. I ettertid har det kommet mange forskjellige utgaver og etterligninger på
'elektriske kjeler, som koker mat på svak varme over lengre tid'
Veldig praktisk bare man bruker dem -og ikke lar de stå og støve bort.


Kjenn lukten av smakfulle møre koteletter, fiks ferdig med poteter, grønnsaker og kraft - når du kommer inn døren på ettermiddagen !

Crock-Pot Express har også funksjonen trykkoker, så hvis du vil lage forholdsvis rask middag etter du har kommet hjem tar det ca. 30 minutter etter retten er klar for koking.

Rustikk, god og billig hverdagsmiddag 🌿


Til 4 porsjoner trenger du:
  • 8 svinekoteletter
  • Litt hvetemel
  • Stekesmør
  • 3 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 4 poteter
  • 1 søtpotet
  • 2 gulrøtter
  • 1 purre
  • Salt
  • Pepper
  • Rosmarin, tørket
  • Persille
  • Tyttebær
Sånn gjør du:
  1. Vend kotelettene i hvetemel, før du bruner dem raskt i en stekepanne eller direkte i Crock-Pot kjelen 📌 Krydre kotelettene godt med salt og pepper. Kan gjerne skjære av beinet før du steker dem. Skal kun brunes, trenger ikke gjennomstekes. 
  2. Legg grønnsaker, delt i biter i en slowcooker eller Crock-Pot Express.
  3. Krydre med salt, pepper og litt rosmarin.
  4. Legg kotelettene over grønnsakene.
  5. Tilsett 3 dl vann i stekepannen, som du stekte kotelettene i. Tilsett soyasaus og hell sjyen over kotelettene. 
  6. Dette kan du gjerne gjøre kvelden før. Sett kjelen i kjøleskapet natten over -og sett den på kok i Crock-Pot kjelen på morgenen.
  7. Kokes på LOW i 7-8 timer. Min går automatisk på KEEW WARM, når tiden er ute, så man trenger ikke være redd for å komme litt forsinket hjem. Jeg satt den på 8 timer, men retten er klar etter 7 timer.
  8. Dryss over persille før servering -og vi hedmarkinger må ha tyttebær.
  9. Spis & Nyt ღ
Slowcook 
  1. Sett på lokket -og pass på at trykkventilen nå står på ÅPEN, hvis du har Crock-Pot Express.
  2. Kokes på LOW i slowcooker i 7-8 timer.
  3. NÅ KAN DU GJØRE HVA DU VIL I 8 TIMER ♫♫ Når tiden er ute på kjelen automatisk på KEEP WARM.
Trykkok - i Crock-Pot® Express Multi-Cooker
  1. Sett på lokket -og pass på at trykkventilen nå er stengt !
  2. Trykk på SLOW COOK, trykk MEAT, still den inn på 20 minutter.
  3. Trykk START.
  4. Åpne trykkventilen etter maskinen har stått i 5 minutter på Keep Warm. 
  5. Ta forsiktig av lokket. 
📌 Du kan brune kotelettene direkte i innerkjelen, hvis du har Crock-pot Express eller Crock-pot med innerkjele av duraceramic. Jeg tilberedte retten dagen før -og da valgte jeg å brune kotelettene i stekepanne, så ikke innerkjelen ble varm, før jeg satt retten i kjøleskapet. 


Skjær opp grønnsaker ♫♫
Legg grønnsakene i innerkjelen ♫♫
Vend kotelettene i hvetemel og brun dem raskt på begge sider ♫♫
Kok pannen ut med vann ♫♫
Klar til koking ♫♫
Kok på LOW i 8 timer ♫♫
Når jeg kom hjem hadde den stått 15 minutter på KEEP WARM ♫♫
Klar til servering ♫♫
Spis & Nyt ♫♫
God middag 🌿
Det er en liten trøst at man kommer hjem til ferdig middag om ca. 8 timer ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF