Når man tilbereder den i trykkoker, så får man ikke sprøtt skinn, men selve kyllingen blir skikkelig saftig og smakfull.
Server kyllingen med ønsket tilbehør, som poteter eller ris, grønnsaker/salat og en god saus, som du lager av kraften. Kyllingen kan også brukes i salater, som pålegg på gode smørbrød, i en smakfull wraps, i wok eller Poké Bowl 🐤
Edels kyllingsaus kan anbefales, smaker helt nydelig💛
Server kyllingen med ønsket tilbehør, som poteter eller ris, grønnsaker/salat og en god saus, som du lager av kraften. Kyllingen kan også brukes i salater, som pålegg på gode smørbrød, i en smakfull wraps, i wok eller Poké Bowl 🐤
Edels kyllingsaus kan anbefales, smaker helt nydelig💛
Du trenger:
- 1 stk rå kylling
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1/2 ts sort pepper
- 1/2 ts salt
- 2 ts spisskummen
- 1 ss rapsolje
- 1 stk hvitløk uten fedd
- 2,5 dl kyllingkraft (vann + ett beger kyllingfond)
- 1 lime
Sånn gjør du:
- Bland sammen krydder og gni kyllingen godt inn med krydderet.
- Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté. Trykk på START knappen. Når den varmes opp, det tar ca.5 minutter, lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned. Den står på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program etterpå.
- Tilsett olje.
- Brun kyllingen raskt på alle sider.
- Fihakk, riv eller press hvitløk og legg den i kjelen sammen med kyllingkraft og saften av en lime.
- Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
- Velg funksjonen POULTRY og still den inn på 30 minutter. Først varmes den opp, det tar 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
- La enheten naturlig slippe ut trykket i 15 minutter etter tilberedningen. Trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. Trykk STOPP -etter 15 minutter. Slipp forsiktig ut eventuelt gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
- Løft forsiktig ut kyllingen.
- La den hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den opp.
- Spis den varm eller kald.
- Spar på kraften, den kan du lage god saus -eller kyllingsuppe av.
I vanlig Crock-Pot/Slowcooker:
Brun kyllingen raskt på alle sider etter du har gnidd den inn med krydder.
Brun den gjerne rett i innerkjelen, hvis du har kjele av Duraceramic.
Kokes på LOW i 6-8 timer, avhengig av størrelsen på kyllingen.
Edels kyllingsaus
- 5 dl kraft fra kyllingen
- 2 ss maizena + litt vann
- 1 dl fløte
- 2 ss lys soyasaus / kikkoman
- 1 klemetin
- 1 ts soppsoya
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Sil kraften. La den stå i noen minutter så fettet legger seg på toppen, Fjern mesteparten av fettet med en øse.
- Kok kraften opp i en kjele.
- Rør maizena ut i litt vann og rør den inn i kraften.
- Tilsett fløte, soyasaus og saften av en klementin.
- Tilsett litt soppsoya og smak til med salt og pepper.
Dette så nydelig ut :-)
SvarSlettTakk :) Kyllingen var saftig og sausen ble skikkelig god !
Slett