Sjokolade frigjør endorfiner og serotonin i hjernen som kan gjøre deg lykkeligere og piggere 😋💕
Vel... i hvert fall en liten stund...
Passer helt perfekt til en varm kopp kaffe ☕
Kakebunn:
Sjokoladekrem:
Kakebunn:
- 70 g hvetemel
- 2 ss bakekakao
- 70 gr sukker
- 4 egg
- 80 g smeltet smør
- Sikt mel og kakao sammen og bland godt sammen.
- Pisk egg og sukker til det blir tykt og hvitt, ca 8-10 minutter.
- Vend melblandingen og smeltet smør sammen med eggene.
- Hell deigen i en godt smurt springform, 24Ø
- Stekes i 20-25 minutter på 180 grader.
- 450 g hakket kokesjokolade
- 5 dl kremfløte
- 6 eggeplommer
- 70 g sukker
Sånn gjør du:
- Ha fløte og hakket sjokolade i en kjele. Smelt sjokoladen i fløten på svak varme, rør til det blir en myk jevn krem.
- Sett en skål over en gryte med varmt vann. Pisk sammen eggeplommer og sukker i skålen.
- Tar ca. 5 minutter til den blir tykk og kremete.
- Hell over sjokoladeblandingen i skålen og visp i ca. 5 minutter til den blir avkjølt.
- Sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Del kakebunnen i to.
- Legg en kakebunn på ett fat.
- Legg springformen rundt bunnen.
- Hell halvparten av kremen over bunnen og legg på den andre kakebunnen.
- Hell deretter resten av sjokoladekrem over kaken.
- La den stå i kjøleskapet i minst 6 timer, til sjokoladekremen har stivnet.
- Vri opp ett kjøkkenhåndkle i varmt vann og legg det rundt springformen. På den måten løsner kaken lett fra formen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar