Kjent og kjær sjokoladekake !
Kaken blir luftig og lett på grunn av de stivpiskede eggehvitene.
Kakebunn:
- 5 egg
- 250 g sukker
- 135 g smør
- 135 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g kokesjokolade
Sånn gjør du:
- Skill eggehvite og eggeplommer.
- Pisk eggehviten stiv.
- Pisk sukker og eggeplommer godt.
- Smelt smøret –smelt kokesjokolade i smøret. Avkjøl litt.
- Tilsett smør og sjokolade i eggedosisen, tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker.
- Bland forsiktig inn eggehviten.
- Stekes i en godt smurt rund springform, 24-26Ø. 180 grader i ca. 50 minutter.
Krem:
- 1 kopp fløte
- ½ kopp smeltet smør
- 1 kopp sukker
- 120 g firkløver sjokolade
- Kok fløte, smør og sukker til det tykner.
- Tilsett firkløversjokolade i biter og rør til sjokoladen smelter.
- Kremen og kaken må være kald før kremen tas på kaken!
✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿
De små, de skjønner allting, de. De skjønner til og med det som står mellom linjene...
- Anne-Cath Vestly
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar