Entrecôte med baconsurret asparges & Biffsaus a'la Brimi ✿


Ett godt biffmåltid får man aldri for mange av. Denne serveres med baconsurret asparges, pommes frites, stekt sopp, stekte tomater og en biffsaus etter oppskrift av Arne Brimi ✿✿
Spis & Nyt !!!


Biffsaus a la Brimi :
Til 4 personer trenger du:
  • 400 g selleri i terninger 
  • 200 g sopp (i dag brukte jeg sjampinjong og aromasopp)
  • 2 sjalottløk i skiver 
  • 3 dl tørr hvitvin 
  • 3 dl vann 
  • 3 dl fløte 
  • Litt salt og pepper

Slik gjør du:
1. Ha selleri, sopp og sjalottløk i en kjele og kok opp med hvitvin.
2. Hell i vann og fløte og kok til alt er mørt.
3. Kjør alt i en foodprosessor og sil sausen etterpå.
4. Ha sausen tilbake i kjelen og smak til med litt salt og pepper.

Tilsett litt sukkerkulør, hvis du ønsker en litt brunere farge
(Det stod ikke i Brimi sin oppskrift da men c",)
Jeg tillot meg også å tilsette 3ts soyasaus, da sausen ikke hadde så nok smak, muligens fordi jeg brukte sopp med for lite smak. Tok også i litt maisennamel utrørt i litt vann for å få litt tykkelse på sausen.

Baconsurret asparges:
Skyll aspargesene og knekk enden på dem. Samle dem i bunter med 2-3 i hver bunt og surr en skive bacon rundt hver bunt.
Legg buntene i en ildfast form, med litt olje i bunnen og stek dem på 225 grader i ca. 8-10 minutter.

Entrecôte :
Beregn ca. 300 g entrecote per person.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 0,5 til 1 time før det skal stekes.
Brun entrecote, på sterk varme i olje og smør. 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt & pepper.
Etterstek biffene på lavere temperatur i ca. 4 minutter.

Sopp:
Varm en stekepanne godt og tilsett noen dråper olje før du legger i soppen.
Stek ikke for mye sopp om gangen.
Ikke rør i pannen! Soppen skal få ligge alene uten å bli rørt i et par minutter, rist så på pannen og tilsett smør. Smør - ikke margarin!
For å sitere Brimi: ”Å bruke margarin i staden for smør, er som å fuske i kabal”.
Vend soppen i smøret, og når den er gyllen, er den klar. Krydre med salt og nykvernet pepper.
Del tomatene i to -og stek dem sammen med soppen noen minutter.

Ingredienser
Dagens vin: 
Lenotti Bardolino Classico 2012  ✿
Vinen stod ved nyheter -og var utrolig billig c";)
Vinen er kanskje litt for "lett" til denne retten, de fleste vil nok foretrekke en vin med mer tanniner til oksekjøtt.
Iflg. vinkjennere så er asparges og rødvin dårlige venner, kanskje løsningen blir øl til maten også kan vi kose oss med ett glass rødt etter maten.


 Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:

  • Farge: Middels dyp blårød.
  • Lukt: Dropsaktig aroma preget av kirsebær og grønne urter.
  • Smak: Ung, saftig og lett undermoden stil, preg av røde og mørke bær, frisk ettersmak.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Svinekjøtt   Fisk  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Bardolino
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Corvina 50%, Rondinella 40%, Molinara 10%
  • Metode: Etter pressing ble mosten gjæret temperaturkontrollert ved 18-20 °C i 5- 6 dager i ståltanker.
  • Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 5,90 g/l Syre: 5,10 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring


  • Ha en fin kveld ¸¸.•*¨*•♫♪

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF