Når jeg var ung var stekte, ofte litt seige koteletter med kokte poteter, surkål, stekesjy og tyttebær typisk søndagsmiddag.
Kotelettene blir mye bedre, les møre, hvis de etterstekes på svak varme i en time eller to.
Men, det er mer enn nok saus til 8 gode nakkekoteletter.
Bruk en stor ildfast form og hell sausen over !
Nydelig godt ♫♪
Jeg bruker nakkekoteletter i denne oppskriften.
Nakkekoteletter inneholder en del fett - og 'folk flest', vet at jeg ikke er begeistret for fett og slintrer, men når man steker kjøttet lenge, på lav temperatur så smelter fettet.
Ja, det gjør faktisk det 👍
Serveres med kokt ris, gjerne jasminris, som passer perfekt sammen med den gode sausen og en grønn salat 🌾
Billig og godt !!
Perfekt både til helg -og hverdag ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1-2 stk nakkekoteletter per porsjon
- Stekesmør
- Pepper
- 3 dl kremfløte
- 2 dl Crème Fraîche lett
- 0,5 dl soyasaus
- 0,5 dl sweet chili saus
Sånn gjør du:
- Fjern bein på kotelettene -og jeg fjerner også litt av fettranden. De skal ikke spises og du får bedre plass i formen.
- Brun kotelettene på begge sider i en stekepanne, krydre godt med pepper. Legg dem over i en ildfast form.
- Bland sammen fløte, crème fraîche, soyasaus og sweet chili saus.
- Hell blandingen over kotelettene.
- Stekes i stekeovn på 175°C i 1,5 time.
Men, det er mer enn nok saus til 8 gode nakkekoteletter.
Bruk en stor ildfast form og hell sausen over !
Nydelig godt ♫♪
Koteletter |
Ingredienser |
Saus |
Koteletter med saus klar til steking ! |
Mums!
SvarSlettKan anbefales, veldig godt !
Slett