Crock-Pot Peanøttsjokolade med Peanut Butter Chips !

💖
Chocolate Peanut Clusters
😋
- finnes det mange forskjellige oppskifter på.
Fellesnevneren er sjokolade og peanøtter.

Orginal oppskriften inneholder 'Peanut Butter Chips', 
som er peanøttsmør blandet med melis, melk eller kokosolje og vanilje. 

Det selges ikke i butikker i Norge, men du kan fint lage det selv, hvis du ønsker det.
Det er noen nettbutikker, som selger importert Peanut butter chips fra USA.
Sjokoladebitene kan nok fint lages uten denne ingrediensen også.


Kjempegodt og utrolig enkelt !!
Alle, som liker sjokolade og nøtter vil elske disse godbitene 😋

Bruk kokesjokolade, det har bedre smelteegenskaper enn 'vanlig' sjokolade, 
Kokosjokolade har ett høyt kakaoinnhold, og inneholder, som regel liten mengde sukker.

Hvit sjokolade inneholder kun kakaosmøret i motsetning til vanlig sjokolade, som inneholder både kakaomasse og kakaosmør. I tillegg inneholder den tørrmelk og sukker, og er ofte smaksatt med vanilje. Hvit sjokolade tåler ikke, på grunn av tørrmelken like godt varmebehandling, som mørk sjokolade og bør derfor legges på toppen -og ikke helt ut til sidene der varmeelementene sitter.

Hvis du er veldig glad i salt, kan sjokoladen drysses med havsalt før de stivner. 
'Dekoren har jeg kjøpt ferdig altså 😊 Jeg er dessverre ingen konditor !


Dette ble min utgave 👇
Crock-Pot Peanøttsjokolade med hjemmelaget Peanut Butter Chips !
  • 400 g salte peanøtter
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 300 g lys kokesjokolade
  • 200 g hvit sjokolade
  • 1 porsjon Peanut butter chips *
Sånn gjør du:
  1. Lag først Peanut butter chips, hvis du vil ha med den ingrediensen.
  2. Legg peanøttene i bunn i Crock-Pot kjelen. 
  3. Del sjokoladene i biter. Den hvite sjokoladen bør være i store biter og mørk sjokolade i små biter. 
  4. Legg på mørk og lys kokesjokolade, Peanut butter chips og legg hvit sjokolade øverst.
  5. Sett på lokk og kok på LOW i ca. 1 time eller til sjokoladen er helt smeltet. 
  6. Rør i kjelen hvert 15-20'ende minutt.
  7. Bruk en skje og legg sjokoladene på bakepapir. 
  8. La dem stivne i romtemperatur, det tar 2-3 timer, kommer an på tykkelsen og gradene i rommet.
  9. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet. De kan også fryses i 5-6 måneder.
Tips:
Blir sjokoladen for varm, så den klumper seg kan du redde den ved å røre inn litt mer sjokolade. 
Rør til den smelter og legg sjokoladen ved hjelp av en skje på bakepapir så fort, som mulig.

Peanut Butter Chips
  • 1 dl peanøttsmør 
  • 1 dl melis
  • Noen dråper vanilje essens
  • 1 ss smør
  • 1-2 ss melk
Sånn gjør du:
  1. Rør sammen peanøttsmør, melis, vaniljesukker og smør.
  2. Tilsett melk. Den skal ha en tykk konsistens, men fremdeles være smørbar.
  3. Legg bakepapir på en stekeplate eller ett brett og smør utover blandingen.
  4. Sett brettet i fryseren i 30-60 minutter eller lenger.
  5. Klipp den opp i biter.
Orginalt så formes Peanut Butter Chips, som små topper, 
men det er ikke nødvendig når den skal brukes i denne retten.

Man kan sikkert bare tilsette massen direkte i innerkjelen uten å fryse den, da den vil smelte allikevel, men pass på at massen blir godt fordelt i innerkjelen.

Peanut Butter Chips

Ingredienser

Sjokolade og peanøtter


Peanøttsjokolade

Drysses med havsalt, hvis ønskelig !

Spis & Nyt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF