Elg er et stor hjortedyr, som lever ute i barskogen.
Skandinaviske helleristninger viser at mennesker allerede i steinalderen drev med elgjakt.
Elgjakt er utbredt i store deler av Norge, og høsten 2004 hadde 329 av landets da 434 kommuner åpnet for elgjakt. Både i kjøttmengde og i kroner er elgen det viktigste viltet i Norge.
Hvert år felles det ca. 36 000 elg i Norge.
Kjempegodt kjøtt, men ganske magert, så det gjør seg med litt smør og fløte ♫♫
- 800 g kjøttdeig av elg
- 1 ts salt
- 1 ss potetmel
- 1 ss hvetemel
- 1 stk egg
- 0,5 ts pepper
- 0.5 ts revet muskatnøtt
- 1 ts tørket timian
- 2 dl fløte
- 2 ss smør til steking
Sånn gjør du:
- Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig.
- Rør inn potetmel, hvetemel og krydder.
- Tilsett egg og bland godt.
- Spe inn fløte, litt og litt omgangen.
- Del deigen i emner og form til karbonader, som du steker i stekepanne.
Tilbehør:
Kokte poteter
Kokte gulrøtter
Stekt sopp og løk
Fløtesaus:
- 5 dl kjøttkraft
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 2 laurbærblader
- 3 dl fløte
- Salt
- Pepper
- Sukkerkulør
- Smelt smøret og rør inn hvetemel.
- Rør hele tiden slik at det ikke blir brent.
- Spe med kraften og la sausen koke minst 10 minutter.
- Tilsett laurbærblad og fløte.
- La det koke noen minutter, smak til med salt og pepper.
- Tilsett noen dråper sukkerkulør, kun for fargens skyld.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar