Dette kan vel kalles : "Hverdags'bacalao" for folk i farta ✿
Bacalao er en av mine favoritter, men det tar tid og vanne ut klippfisken.
Da er denne ovnsretten en god erstatning !
Ingredienser til 3-4 porsjoner:
- 600 g torskefilet
- 400 g potet
- 2 stk sjalottløk
- 1 ss hvitløk (Gourmet Garden) eller 3 fedd
- 0,5 dl olivenolje
- 1 ts tomatpuré
- 400 g hermetiske grovhakkede tomater
- 20 stk oliven
- 0,5 ts kajennepepper
- 1 dl basilikum, frisk
- Salt og pepper
- Skjær sjalottløk og hvitløk i skiver.
- Surr i olivenolje til løken er myk.
- Rør inn tomatpuré og la den surre godt.
- Tilsett hermetiske tomater og oliven.
- La sausen koke i 5 minutter.
- Smak til med kajennepepper, salt og pepper.
- Vend inn basilikumblader.
- Skjær torskefileten i biter.
- Skrell og kok potet møre i usaltet vann, og skjær i skiver.
- Legg torsk, potet og saus lagvis i en smurt ildfast form.
- Stek i stekeovnen i ca. 20 minutter på 180 grader.
Serveres med hvitløksbaguetter ✿⊱╮✿⊱╮
Nyt dagen ♥ Den kommer ikke i reprise !!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar