Lag hjemmelaget BBQ-saus, det er fort gjort og den smaker himmelsk !
Sammen med ciderbakte grønnsaker og hvitløkspoteter blir det en nydelig, smakfull rett !!
Spis & Nyt ♫♪
Til 4 porsjoner trenger du :
Barbequesaus:- 4 dl god ketchup
- 4 ss soyasaus
- 4 ss hvitvinsedikk
- 1 ss worchestershire sauce
- 6 ss brunt sukker
- 1,5 dl solsikkeolje
Bland alt godt sammen.
Grønnsaker:
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 rødløk
- 3 gulrøtter
- 1 squash
- ca. 100 g sopp
- 1-2 dl cider
- Olje
- Salt og pepper
- Del grønnsakene i ganske store biter.
- Ha grønnsakene i en ildfast form, hell over litt olje, cider, salt og pepper.
- Jeg brukte skogsbærcider, men eplecider, pærecider, hvitvin eller 1 dl vann blandet med 1 ts eddik kan også brukes.
- Bakes i ovn, først på 150°C sammen med indrefileten.
- Når indrefileten er ferdig, skru ovnen på varmluft og sett opp varmen til 180 °C
- Stek videre mens kjøttet hviler.
- Finskjær indrefileten fri for fett og sener.
- Krydre indrefileten med salt og pepper, brunes i en varm stekepanne med litt olje.
- Legg fileten i en ildfast form. Pensle godt med BBQ saus rundt hele fileten. Resten av sausen kan gjerne varmes opp i en kjele før servering.
- Sett i steketermometer og stekes 150°C til den er på 70°C, tar ca. 25 minutter.
- Pakk den inn i folie og la den hvile i minimum 15 minutter.
- 10 poteter
- 3 sjalottløk
- 3 fedd hvitløk
- 2 ts maldon salt
- 1 ts tørket timian
- Skrell poteter, skjær dem opp i båter.
- Sjalottløk og hvitløk skrelles.
- Skjær sjalottløk i båter og grovhakk hvitløk.
- Bland alt godt sammen med salt og timian.
- Legges i en ildfast form eller langpanne med litt olje i bunn.
- Stekes sammen med grønnsakene til de er møre.
Ingredienser til BBQ saus |
Herlige grønnsaker |
Svinefilet |
Hvitløkspoteter |
Boutinot Cuvée Jean-Paul Syrah 2012 ✿ ✿
- Farge:Dyp rød.
- Lukt:Aroma preget av modne mørke bær, streif av urter.
- Smak:Ung og saftig, preg av mørke bær, streif av urter.
- Passer til:
- Land/distrikt:Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc
- Årgang:2012
- Råstoff:Syrah 100%
- Metode:Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, kort maserasjonstid, modnet i betongtanker før filtrering og tapping.
- Innhold:Alkohol 12,00%Sukker: 2,00 g/lSyre: 4,70 g/l
- Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
-
En matbloggers lørdagskveld ✿ ✿ Kjøkkenkos ♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar