Fransk løksuppe blir som regel servert med ostesmørbrød på toppen,
men her har jeg laget kjempegode brødkrutonger som jeg serverer i suppen, sammen med
skiver av god parmesan ♥
Spis & Nyt ♫
Løksuppe, til 4 porsjoner trenger du:
- 5 stk løk
- 2 ss solsikkeolje
- 2 fedd hvitløk
- 10 dl vann og 3 grønnsaksbuljong terninger
- 0,5 ts timian
- 1 ts sukker
- Salt
- Pepper
- Parmesan
Skjær løken i tynne skiver.
Stekes i stekepanne med olje under omrøring, tilsett presset eller finhakket hvitløk.
Stekes på middels varme til den blir gylden.
Kok opp grønnsaksbuljong i en kjele.
Tilsett den stekte løken, hvitløk, timian og sukker.
La suppen koke i 30-45 minutter.
Tilsett 1 dråpe sukkerkulør, hvis du ønsker en litt mørkere farge på suppen.
Smak til med salt og pepper.
Serveres rykende varm, i store suppeskåler med krutonger og parmesan
i tynne skiver på toppen ♥
Krutongene blir naturligvis myke når de kommer i kontakt med suppen,
så server de gjerne i en skål ved siden av.
Legg de i suppen eller legg en krutong på skjeen når du spiser.
Krutonger:
Bland sammen olje, salt, hvitløk og persille i en bolle og vend inn brødterningene.
Spre terningene ut over et stekebrett med bakepapir.
Stek på 200 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er gylne og sprø.
La suppen koke i 30-45 minutter.
Tilsett 1 dråpe sukkerkulør, hvis du ønsker en litt mørkere farge på suppen.
Smak til med salt og pepper.
Serveres rykende varm, i store suppeskåler med krutonger og parmesan
i tynne skiver på toppen ♥
Krutongene blir naturligvis myke når de kommer i kontakt med suppen,
så server de gjerne i en skål ved siden av.
Legg de i suppen eller legg en krutong på skjeen når du spiser.
Krutonger:
- 4 skiver loff eller brød
- 2 ss solsikkeolje
- 1 ts salt
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss finhakket persille
Bland sammen olje, salt, hvitløk og persille i en bolle og vend inn brødterningene.
Spre terningene ut over et stekebrett med bakepapir.
Stek på 200 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er gylne og sprø.
Steker løk ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar