PINNEKJØTT BRANDADE med smørsaus !


Brandade består opprinnelig av klippfisk, hvitløk og potetmos. 
Ordet brandade er utledet fra brandar, som betyr å røre. 
Retten er kjent helt tilbake fra 1786 i Marseilleområdet, og presidenten og historikeren i den 2. franske republikken, Adolphe Thiers, kalte retten for 'Et mesterstykke av menneskerasen'.

I Frankrike og Spania lages Branade tradisjonelt med utvannet kokt klippfisk, som rives fra hverandre med fingrene og blandes inn i potetmos med hvitløk. 

Her har jeg har byttet ut klippfisken med pinnekjøtt 🌿
I denne retten kan du bruke rester av pinnekjøtt, hvis du har. 
Du bør også spare på litt av kokekraften hvis du vil servere retten med smørsaus.


Jeg hadde ingen rester, men 1 kg pinnekjøtt fra fjoråret i fryseren, som jeg kokte i trykkokeren.
Pinnekjøttet blir mye mer saftig i trykkokeren, så det kan anbefales.
Oppskrift 👉 her

Jeg serverer retten med en kraftig og god smørsaus 🌿


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg pinnekjøtt / 250 g ferdig renset
  • 1 kg poteter
  • 1 stk hvitløk uten fedd
  • 3 dl fløte
  • 50 g smør
  • Pepper
  • Gressløk
  • Flatbrød
  • Smørsaus *
Sånn gjør du:
  1. Plukk kjøttet fra bena på kokt/dampet pinnekjøtt.
  2. Kok potet og hvitløk, delt i små biter møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre.
  3. Mos poteter og hvitløk med en potetstapper og spe med fløte og smør.
  4. Vend inn pinnekjøttet og smak til med pepper og gressløk.
  5. La det hele bli gjennomvarmt og server retten med smørsaus og flatbrød.
Smørsaus
  • 1 dl kraft fra pinnekjøttet
  • 200 g ekte meierismør
  • Persille
  • 1/2 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok opp kraften i en kjele.
  2. Ta kjelen av varmen og visp inn smør. Ikke la sausen koke etter smøret er tilsatt, da vil den skille seg.
  3. Tilsett hakket persille og smak til med pepper.
Kok pinnekjøtt

Ingredienser

Brandade med pinnekjøtt

Pinnekjøtt brandade

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF