🍂
Hanger steak / Butcher steak / Boeuf onglet .Nyretapp eller slakterbiff, som den også kalles har lenge vært slakterens hemmelighet ♫♪
Kjøttstykket ligger på innsiden av ryggen som et beskyttende muskellag mot nyrene.
Kjøttstykket ligger på innsiden av ryggen som et beskyttende muskellag mot nyrene.
Jeg har tidligere laget asiatisk salat med nyretapp, som også er knallgodt !
Oppskrift 👉 her !
På engelsk kalles den 'butcher steak' eller 'hanger steak'.
'Butcher', fordi det tradisjonelt er den biten slakteren har beholdt selv.
'Hanger', fordi den har godt av å henge en god stund.
I Frankrike heter strykningsdelen 'Boeuf onglet'.
Nyretapp er like mør som indrefilet, men med lengre fibre og kraftigere kjøttsmak.
Nyretapp skal behandles på samme måte, som indrefilet.
Anbefalt kjernetemperatur er fra 50°C og til max 59°C.
Gjennomstekt anbefales ikke da det gjør fibrene harde og seige.
På engelsk kalles den 'butcher steak' eller 'hanger steak'.
'Butcher', fordi det tradisjonelt er den biten slakteren har beholdt selv.
'Hanger', fordi den har godt av å henge en god stund.
I Frankrike heter strykningsdelen 'Boeuf onglet'.
Nyretapp er like mør som indrefilet, men med lengre fibre og kraftigere kjøttsmak.
Nyretapp skal behandles på samme måte, som indrefilet.
Anbefalt kjernetemperatur er fra 50°C og til max 59°C.
Gjennomstekt anbefales ikke da det gjør fibrene harde og seige.
Gilde/Nortura selger den kun til storhusholdning.
Men, Annis Pølsemakeri har begynt og selge det for en rimelig sum.
Nyretapp koster 1/3 av prisen på indrefilet av okse.
Måtte bare innom Annis på Ringebu på veien ned fra hytta i dag.
Fra fjellet og gjennom tåkehavet, som lå over Gudbrandsdalslågen og Hundorp bru.
Utrolig mørt kjøtt, som smaker smaskens !
Ikke noe rart at slakteren sparer den til seg selv !
I denne oppskriften serverer jeg slakterbiffen med whiskysaus, sesam poteter og asparges surret med god spekeskinke 🍂
Retten kan selvfølgelig lages med en annen strykningsdel, som indre eller ytrefilet.
Du trenger:
Oppskriften er til 4 porsjoner
- 150 g nytetapp per porsjon
- Rapsolje og smør til steking
- Sesam poteter *
- 2-4 stk asparges per person
- 1-2 skiver spekeskinke per person
- Whiskysaus *
- (Persille)
Sånn gjør du:
- Skjær ut senen som går langs midten av nyretappen, hvis den ikke er fjernet før du kjøpte kjøttstykket og finskjær den.
- La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter eller lenger.
- Forbered potene og sett dem i stekeovn.
- Gjør klar sausen.
- Gjør klar aspargesene og stek dem sammen med potetene når det gjenstår 10 minutter av steketid.
- Krydre nyretappen godt med salt og pepper. Når du har krydret den, tilsett mer pepper ! 😋
- Varm opp en stekepanne og tilsett stekesmør eller rapsolje, gjerne begge deler.
- La pannen bli ordentlig varm før du steker kjøttet i 3 minutter på hver side.
- Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile i 15 minutter på en stekefjøl med aluminiusfolie over kjøttet. Ikke pakk kjøttet inn i folien.
- Skjær kjøttet i skiver, ca. 2 cm tykke.
Sesam poteter
- Faste poteter
- Smør og rapsolje
- Sesamfrø
- Havsalt
- Skrell og skjær potetene i 2 cm tykke skiver.
- Sett dem på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med smeltet smør, blandet med lik mengde olje.
- Dryss med sesamfrø og havsalt.
- Stekes i ovnen i 25-30 minutter på 225°C
Asparges
- Skyll aspargesene og knekk enden på dem.
- Surr en skive spekeskinke rundt 2 stk asparges, gjør det samme med resten av aspargesene.
- Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
- Stekes sammen med potetene de siste 10 minuttene av steketiden.
Oppskriften er til 4 porsjoner
- 100 g smør
- 3 ss tomatpuré
- 3 dl kremfløte
- 1 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 2 ts tørr rosmarin
- 4 ss whisky
Sånn gjør du:
- Smelt smøret, tilsett tomatpuré -kok opp og la det surre ett par minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene. La sausen koke i ca. 5 minutter.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer whisky.
Ingredienser |
Whiskysaus |
Nyretapp / Butcher steak |
Nyretapp |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar