Retten består av scampi, som stekes i olje tilsatt hvitløk og chili.
Den finner du oppskrift på 👉 her
Gambas al pilpil er utgangspunktet for denne retten, som jeg serverer med linguine.
Linguine pasta stammer fra Campania-regionen i Italia. Pastaen er lang og tynn, ikke ulik spaghetti, men er litt klemt sammen slik at tverrsnittet er ovalt.
Det er små chili, som dyrkes og brukes i sør og øst Afrika, Portugal og Spania.
Perfekt middag for oss, som elsker pasta og skalldyr 🌿
Du trenger til 4 porsjoner:
- 320 g tørket linguine / spaghetti
- Salt
- Olje
- 1 ts paprikapulver
- 1-2 ts tørket piri piri
- 1 stk hvitløk uten fedd
- 500g rå scampi *
- Bladpersille
Sånn gjør du:
- Tin scampi, helst i kjøleskapet, hvis de er fryst. Skrell og fjern tarmen, hvis det ikke er gjort på forhånd. Tørk godt av dem på tørkepapir.
- Finhakk hvitløk.
- Kok pasta i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Kok dem nesten ferdig. Sil av vannet, men ta vare på ca. 2 dl av pastavannet.
- Varm opp olje på medium varme i stekepanne og stek hvitløken forsiktig sammen med krydderet, jeg brukte 1,5ts med piri piri. Pass på så det ikke er for varmt så du brenner hvitløken.
- Tilsett scampi og sett opp varmen på stekepannen.
- Stek scampi under omrøring til de har skiftet farge til rosa.
- Tilsett ca. 1 dl av pastavannet.
- Bland inn pasta og finhakket bladpersille og eventuelt mer pastavann, hvis nødvendig.
* Jeg brukte vannamei reker. Tropiske store reker oppdrettet i Vietnam.
De er fra ASC-sertifisterte anlegg, uten bruk av antibiotika og på best mulig måte for miljøet 💚
De er fra ASC-sertifisterte anlegg, uten bruk av antibiotika og på best mulig måte for miljøet 💚
Pasta al pil pil |
Hvitløk og krydder ! |
Scampi med piri piri ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar