Beef Wellington / Oksefilet Wellington


Beef Wellington er en engelsk klassiker 🍂
Det er indrefilet av okse, som blir brunet før den blir dekket med soppfyll, med det fine navnet Duxelles og ett lag med parmaskinke før det pakkes inn i butterdeig -og stekes i stekeovn. 

Jeg må innrømme at jeg kjøpte en Biff Wellington klar til steking på 

Den var veldig god på smak, de første skivene ble bra, men den andre delen bestod av to tynne indrefileter -og det er ikke bra altså ! Jeg er ikke sint, men skuffet ! 
Man, må bruke en hel del av indrefileten og den bør ha samme tykkelse for å få en jevn steking. 

Det er viktig å bruke steketermometer når man steker Beef Wellington for å få ett perfekt resultat. 
Jeg steker den til temperaturen på kjøttet er 56ºC. 

Tradisjonen tro skal Beef Wellington serveres med poteter, grønne aspargesbønner og madeirasaus 🍂


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 1 kg indrefilet av storfe, midtstykket
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Rapsolje
  • Soppfyll *
  • 6 skiver parmaskinke
  • 2 ss sennep
  • 4 plater butterdeig
  • 1 stk egg
Duxelles / Soppfyll
  • 400 g frisk sopp
  • 4 stk finhakket sjalottløk
  • 1 ss timian, bladene
  • Smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Finhakk sopp, sjalottløk og timian eller kjør det i en foodprosessor til en jevn masse.
  2. Stek blandingen i smør til det meste av væsken har fordampet.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Legg blandingen over i en sil -og press så all væsken renner ut. Lag den gjerne dag før servering og oppbevar den i kjøleskapet. Ta den ut så den blir romtemperert før den skal benyttes.
  5. Krydre indrefileten med salt og pepper og brun den raskt i en varm stekepanne med olje på alle sidene. 
  6. La kjøttet avkjøles i kjøleskapet i 30 minutter eller mer.
  7. Legg plastfolie på benken og legg ut skivene med parmaskinke. 
  8. Ta kjøttet ut av kjøleskapet. Smør på sennep og deretter soppblandingen.
  9. Legg kjøttet på midten av parmaskinken og rull skinken stramt rundt. Bruk plastfolien til å stramme godt. La det hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  10. Kjevle ut tint butterdeig til ett rektangel. 
  11. Legg på kjøttrullen og rull/pakk den sammen. Lim skjøtene sammen med litt pisket egg. Legg den med skjøten ned på et ark bakepapir. Bruk kanter og avskjær fra butterdeigen til å lage et mønster på toppen. Pensle med egg og sett den kjølig til den skal stekes.
  12. Varm opp stekeovnen til 200ºC, med ett stekebrett i ovnen.
  13. Løft forsiktig bakepapiret med fileten over på det varme brettet. Sett inn steketermometer og stek på 200ºC i ca. 30 minutter, eller til steketermometeret viser 56ºC. 
  14. La Beef Wellington hvile i 15 minutter før servering.
Madeirasaus
  • 2 stk sjalottløk
  • Smør til steking
  • 0.5 ss tomatpuré
  • 1.5 ss hvetemel
  • 2 ts brunt sukker
  • 3.5 dl kylling eller kalvekraft
  • 2 dl portvin / madeira
  • 2 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
  • 1.5 ss smør
Sånn gjør du:
  1. Finhakk løken og fres den i smør til den er blank.
  2. Tilsett tomatpuré, brunt sukker og dryss over hvetemel. Rør godt sammen.
  3. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp.
  4. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. 
  5. La sausen koke i ca. 10 minutter så råsmaken på vin og hvetemel er borte, smak på den før den siles over i en ren kjele.
  6. Varm opp sausen og visp inn smør rett før servering.
Ovnsbakte mandelpoteter
  1. Del potetene i to på langs.
  2. Legg dem i en ildfast form og hell over rapsolje, maldonsalt og pepper.
  3. Stekes sammen med Biff Wellington ved 200°C.
Beef Wellington 


Beef Wellington


Madeirasaus 


Beef Wellington 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF