Kan melde om klar, frisk luft, +6 grader og nydelige farger i fjellheimen 🍂
Ikke noe er så koselig, som å fyre opp bål og kose seg ute i naturen.
Det er sesong for gode norske epler. Jeg brukte Gravenstein 🍎
Gravenstein eller Gråsten-eple er en eplesort, som med sikkerhet kan føres tilbake til 1698 til slottet Graasten i Danmark. Sorten kom første gang til Hardanger, Norge i 1792.
Gravenstein var vår viktigste eplesort frem til 1970-årene. Fremdeles er gravenstein en av de viktigste eplesortene i norsk fruktdyrking.På høsten passer det perfekt med varme epler fylt med sjokolade, rosiner, sukker og kanel.
Jeg gjør det enkelt og serverer eplene med mager vaniljekesam, den er knallgod !
Jeg prøvde to utgaver, hele epler og epler i båter.
Epler i båter er best for da ble fyllet bedre fordelt og det tar mye kortere tid 🍂🍏
Spis dem rett fra folien eller legg eplene på en tallerken.
Jeg bakte eplene med skallet på, men du kan skrelle dem hvis du foretrekker det.
Du trenger til 4 stk:- 4 stk epler
- 100 g kokesjokolade
- 40 g rosiner
- 1 ss sukker
- 3 ts kanel
- Flytende smør
- Vaniljekesam
- Aluminiumsfolie
- Bål
Sånn gjør du:
- Grovhakk sjokolade og bland sjokoladebitene med sukker, kanel og rosiner.
- Hele epler : Fjern kjernehuset på eplene og fordel fyllet i eplene. Smør eplene inn med smør og pakk dem en og en inn i aluminiumsfolie. Legg dem i glørne på bålet og stek dem i ca. 30 minutter.
- Epler i båter : Del eplene i båter og legg dem på aluminumsfolie. Dryss over sjokoladeblanding, hell over litt flytende smør og lukk igjen folien på toppen. Legg pakkene på bålet i ca. 10 minutter.
- Serveres rykende varme med vaniljekesam.
|
Gravenstein epler ! |
|
Hele epler |
|
Epler i båter |
|
Bålpanne |
|
Epler på bål |
|
Bålpanne |
|
Spis & Nyt ! |
|
Nydelige høstfarger |
|
Gålåvannet ! |
|
Gålå ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar