På vei opp til hytta var jeg innom favoritt butikken Annis Pølsemakeri på Ringebu 👉
Du kan se siden til Annis Ringebu på facebook 👉 her !
Men, det er ikke reklame eller produktplassering, jeg har betalt for varene !
Det er ikke bare masse godt kjøtt de kan by på, men blant annet forskjellig oster, oljer,
Det er ikke bare masse godt kjøtt de kan by på, men blant annet forskjellig oster, oljer,
pesto, oliven, kjeks, syltetøy, cider, saft og pasta.
Ja, alt du måtte trenge av tilbehør, fra gode produsenter og små gårdsbutikker.
Noe av det jeg kjøpte var :
- Camembert - fra Gangstad Gårdsysteri i Inderøy
- Ramslaukolje - fra Bygdegodt, Valldal i Møre og Romsdal
- Gårdsbakeriets Kjeks til ost - fra Bakke Gård, Åmot i Modum kommune
- Bjørnebær syltetøy med honning - fra GLB, Gausdal & Lillehammer bigårder
- Ringebupølse - fra Annis Pølsemakeri
Sånn gjør du:
- Forvarm stekeovn til 180 grader eller fyr opp en bålpanne.
- Del camembert i 8 deler og skjær opp spekepølse i skiver.
- Legg camembert tilbake i keramikk formen og legg i spekepølse.
- Drypp over noen dråper Ramsløk olje. Den er veldig sterk på smak, så bruk to til tre ts til 160g ost.
- Stekes i stekeovn i ca. 20 minutter, test osten etter 15 minutter, da det er store forskjeller på ovner.
- Ved bruk av bålpanne setter du formen på aluminiumsfolie og pakker den sammen på toppen. Pass på at osten ikke er i berøring med folien. Ha god ild på bålpannen. Sjekk osten etter 15 minutter. Tiden vil variere etter hvor varm bålpannen er og høyden på risten.
Osten skal være smeltet, men ikke overstekes.
- Serveres rykende varm 🍂
Gangstad Camembert 🍂
Camembert er en liten ost som gjennom modning utvikler seg til å bli myk og fyldig. Osten har en lett nøttearoma og duft av sjampinjong.
Vi fikk sølvmedalje på denne osten i World Cheese Awards 2017 og bronsjemedalje i samme konkurranse i 2018. Osten lages på fersk melk fra egen gård og vi har bevisst valgt en liten osteform. Hver ost veier ca.160 gram. Kunde vil ofte kjøpe med seg flere smaker og da er det gunstig med små oster. Mild og snill, og myk konsistens når den er modnet ferdig.
Camembert er en bløt, modnet hvitmuggost. Osten er en av de mest kjente og populære blant de franske ostene. Den regnes også som den viktigste av de overflatemodnete muggostene. Osten lages av rå eller pasteurisert kumelk. Overflaten er dekket av en hvit mugg, kalt Penicillum camemberti.
Ramsløk, Nordens hvitløk 🍃
Bladene kan brukes i salater, som krydder i pølser, gryter og supper.
Den er også perfekt å lage nydelig pesto av -og det, som det selges mest av er Ramsløkolje.
Ramsløk er en opp til 30 cm høy plante, som lukter av hvitløk og som under blomstring brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen. Den er en vårplante, som fyller skogen med en intens lukt av hvitløk.
Denne planten, som vokser vill i norsk natur, forbindes først og fremst med mildere kystklima.
Den vokser i løvskoger på Østlandet og oppover kysten av Møre og Romsdal.
Den er også perfekt å lage nydelig pesto av -og det, som det selges mest av er Ramsløkolje.
Ramsløk er en opp til 30 cm høy plante, som lukter av hvitløk og som under blomstring brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen. Den er en vårplante, som fyller skogen med en intens lukt av hvitløk.
Denne planten, som vokser vill i norsk natur, forbindes først og fremst med mildere kystklima.
Den vokser i løvskoger på Østlandet og oppover kysten av Møre og Romsdal.
Ramslaukolje fra Bygdegodt er laget av rapsolje, ramsløk og havsalt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar