Bakte epler med sjokolade, rosiner, kanel og sukker

Kan melde om klar, frisk luft, +6 grader og nydelige farger i fjellheimen 🍂
Ikke noe er så koselig, som å fyre opp bål og kose seg ute i naturen.

Det er sesong for gode norske epler. Jeg brukte Gravenstein 🍎
Gravenstein eller Gråsten-eple er en eplesort, som med sikkerhet kan føres tilbake til 1698 til slottet Graasten i Danmark. Sorten kom første gang til Hardanger, Norge i 1792.
Gravenstein var vår viktigste eplesort frem til 1970-årene. 
Fremdeles er gravenstein en av de viktigste eplesortene i norsk fruktdyrking.

På høsten passer det perfekt med varme epler fylt med sjokolade, rosiner, sukker og kanel.
Jeg gjør det enkelt og serverer eplene med mager vaniljekesam, den er knallgod !

Jeg prøvde to utgaver, hele epler og epler i båter.
Epler i båter er best for da ble fyllet bedre fordelt og det tar mye kortere tid 🍂🍏
Spis dem rett fra folien eller legg eplene på en tallerken. 

Jeg bakte eplene med skallet på, men du kan skrelle dem hvis du foretrekker det. 


Du trenger til 4 stk:
  • 4 stk epler
  • 100 g kokesjokolade
  • 40 g rosiner
  • 1 ss sukker
  • 3 ts kanel
  • Flytende smør
  • Vaniljekesam
  • Aluminiumsfolie
  • Bål
Sånn gjør du:
  1. Grovhakk sjokolade og bland sjokoladebitene med sukker, kanel og rosiner.
  2. Hele epler : Fjern kjernehuset på eplene og fordel fyllet i eplene. Smør eplene inn med smør og pakk dem en og en inn i aluminiumsfolie. Legg dem i glørne på bålet og stek dem i ca. 30 minutter.
  3. Epler i båter : Del eplene i båter og legg dem på aluminumsfolie. Dryss over sjokoladeblanding, hell over litt flytende smør og lukk igjen folien på toppen. Legg pakkene på bålet i ca. 10 minutter.
  4. Serveres rykende varme med vaniljekesam.


Gravenstein epler !

Hele epler




Epler i båter 


Bålpanne

Epler på bål

Bålpanne
Spis & Nyt !


Nydelige høstfarger 

Gålåvannet !

Gålå !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar