Denne oppskriften har jeg fått av Heidi,
som hvert år, tilbringer mange uker på den Spanske solkysten ☀️
Skal du servere retten på ett koldtbord kan du lage en stor porsjon i en ildfast form.
Du trenger :
som hvert år, tilbringer mange uker på den Spanske solkysten ☀️
Skal du servere retten på ett koldtbord kan du lage en stor porsjon i en ildfast form.
Du trenger :
- ½ - 1 dl olivenolje
- 4 store fedd hvitløk - finhakkes
- 1 rød chili uten frø - finhakkes
- 2-3 ts paprikapulver
- En stor neve persille - finhakkes
- 10 rå scampi, skrelles og ta ut tarmen
Sånn gjør du:
- Sett ovnen på 220 grader.
- Ha olje i ildfaste porsjonsformer og sett formene i ovnen til oljen koker (det tar ca. 15 minutter)
- Bland hvitløk, chili og persille og rør det inn i oljen, sammen med paprika.
- Spar litt av persillen til pynt.
- Legg scampi i oljen og sett tilbake i ovnen i ca. 5 minutter eller til scampiene er blitt rosa.
- Server retten med nystekte baguetter, slik at du kan få med deg den gode oljen ved å dyppe brødet i den.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar