🍷 I glasset : Langhe Nebbiolo 2009
80°C i 8 timer ✿
Mørere lammelår skal du lete lenge etter !!
Lammelår:
Sånn gjør du:
Legg låret over i en stor langpanne og gni det godt inn med salt, pepper, sitronsaft og smeltet smør.
Fordel rosmarin, timian og hvitløkfeddene under og over kjøttet.
Saus:
80°C i 8 timer ✿
Mørere lammelår skal du lete lenge etter !!
Lammelår:
- Lammelår, ca. 3 kg
- Rosmarin, frisk
- Timian, frisk
- 1 hvitløk, delt i hele fedd
- Sitron
- Salt og pepper
- 1 dl smeltet meierismør
- 3 dl hvitvin
Sånn gjør du:
Legg låret over i en stor langpanne og gni det godt inn med salt, pepper, sitronsaft og smeltet smør.
Tilsett hvitvin i langpannen.
Dekk hele pannen med folie og stek kjøttet ved 80°C i 8 timer.
Kjernetemperatur på 65-70 °C = rosa /76 °C = gjennomstekt.
Men, ikke fortvil -selv om lammelåret blir gjennomstekt -så blir det utrolig mørt etter langtidssteking.
Men, ikke fortvil -selv om lammelåret blir gjennomstekt -så blir det utrolig mørt etter langtidssteking.
Ta lammelåret ut av langpannen.
Pakk den inn i folie og la den hvile, mens du lager sausen og steker poteter og grønnsakene.
Tilsett ca. 4 dl vann i langpannen, så det totalt blir ca. 8 dl stekesjy og la langpannen stå i ovnen i ca. 15 minutter.
Sil sjyen, så du har basis til saus.
Saus:
- ca. 8 dl stekesjy
- 4 ss hvetemel
- 2 ss smør
- 1 ss soyasaus
- ½ ts pepper
- ½ ts salt
- 1,5 ts lammekrydder
- 1 dråpe sukkerkulør
- Smelt smøret i en kjele, rør ut hvetemel i smøret og spe med sjy.
- Krydre med soyasaus, salt, pepper og lammekrydder fra Brimi.
- Tilsett en dråpe sukkerkulør for fargens skyld.
- La sausen koke 15 minutter.
Lammekrydder fra Brimi inneholder: Rosmarin, timian, persille og koriander.
Hvis du ikke har lammekrydder, så kan du smake til sausen med frisk eller tørr timian og rosmarin -og litt persille hvis du har det.
Hvis du ikke har lammekrydder, så kan du smake til sausen med frisk eller tørr timian og rosmarin -og litt persille hvis du har det.
Lammelår er også perfekt grillmat !
Helgrillet lammelår finner du oppskrift på 👉 her !

Fløtegratinerte poteter:

Fløtegratinerte poteter:
- 12 poteter
- 1 løk
- 2 dl kremfløte
- 2 dl lett melk
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Sånn gjør du:
- Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver.
- Legges lagvis i en ildfast form.
- Bland sammen fløte melk, salt, pepper og hell det over potetene.
- Stekes på 220 ° C i 30 - 40 minutter.
Ovnsbakte grønnsaker:
- Babygulrøtter
- Asparges
- Vårløk,
- Paprika
- Squash
- Minimais
- Olje
- Havsalt
- Pepper
- Grønnsakene kuttes i passelige biter, hell over litt olje, havsalt og pepper.
- Stekes sammen med potetene, de siste 20 minuttene.
Langhe Nebbiolo 2009 ✿⊱╮✿⊱╮
Produsent: Brezza
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar