18 april 2014

Langtidsstekt lammelår ✿⊱ 80°C i 8 timer


Lammelåret serveres med fløtegratinerte poteter, lammesaus og ovnsbakte grønnsaker 🌿

🍷 I glasset : Langhe Nebbiolo 2009

80°C i 8 timer 
Mørere lammelår skal du lete lenge etter !

Lammelår:
  • Lammelår, ca. 3 kg
  • Rosmarin, frisk
  • Timian, frisk
  • 1 hvitløk, delt i hele fedd
  • Sitron
  • Salt og pepper
  • 1 dl smeltet meierismør
  • 3 dl hvitvin

Sånn gjør du:
  1. Legg låret over i en stor langpanne og gni det godt inn med salt, pepper, sitronsaft og smeltet smør.
  2. Fordel rosmarin, timian og hvitløkfeddene under og over kjøttet. Mange stikker hull i kjøttet og stikker inn hvitløk og urter. Det kan du gjerne gjøre, men saften siver ut av hullene. Du får kanskje bedre smak av hvitløk og urter, men kjøttet blir tørrere. 
  3. Tilsett hvitvin i langpannen.
  4. Dekk hele pannen med folie og stek kjøttet ved 80°C i 8 timer.
Kjernetemperatur på 65-70 °C = rosa /76  °C = gjennomstekt.
Selv om lammelåret blir gjennomstekt, så blir det utrolig mørt etter langtidssteking.

Ta lammelåret ut av langpannen. Pakk den inn i folie og la den hvile, mens du lager sausen og steker poteter og grønnsakene. Tilsett ca. 4 dl vann i langpannen, så det totalt blir ca. 8 dl stekesjy og la langpannen stå i ovnen i ca. 15 minutter. Sil sjyen, så du har basis til saus.

Saus:
  • ca. 8 dl stekesjy
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • 1 ss soyasaus
  • ½ ts pepper
  • ½ ts salt
  • 1,5 ts lammekrydder
  • 1 dråpe sukkerkulør
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret i en kjele, rør ut hvetemel i smøret og spe med sjy.
  2. Krydre med soyasaus, salt, pepper og lammekrydder fra Brimi.
  3. Tilsett en dråpe sukkerkulør for fargens skyld.
  4. La sausen koke 15 minutter.
Lammekrydder fra Brimi inneholder: Rosmarin, timian, persille og koriander.
Hvis du ikke har lammekrydder, så kan du smake til sausen med frisk eller tørr timian og rosmarin -og litt persille hvis du har det.

Lammelår er også perfekt grillmat 🐑
Helgrillet lammelår finner du oppskrift på 👉 her !



Fløtegratinerte poteter:
  • 12 poteter 
  • 1 løk 
  • 2 dl kremfløte 
  • 2 dl lett melk 
  • 1 ts salt 
  • 1 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. 
  2. Legges lagvis i en ildfast form. 
  3. Bland sammen fløte melk, salt, pepper og hell det over potetene. 
  4. Stekes på 220 ° C i 30 - 40 minutter.
Ovnsbakte grønnsaker:
  • Babygulrøtter
  • Asparges
  • Vårløk,
  • Paprika
  • Squash
  • Minimais
  • Olje
  • Havsalt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Grønnsakene kuttes i passelige biter, hell over litt olje, havsalt og pepper.
  2. Stekes sammen med potetene, de siste 20 minuttene.



Langhe Nebbiolo 2009 ⊱╮⊱╮
Produsent: Brezza
Land: Italia          
Område: Langhe
Farge og duft: Klar ung rød. Fin duft av søte røde og mørke bær, jordsmonn, trevirke, krydder.
Smak: Bløtt anslag, veldig saftig og rund men med fine syrer, lett sødme litt tanniner, frisk finish med mye bærsødme. (2009)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En veldig lettdrikkelig nebbiolo. Godt kjøp
Produkt-klasse: Rødvin, Italia - Piemonte
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
 


God middag ⊱╮⊱╮

Bildet ble plukket ut til å være med på Godt.no 18.04.2014

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF