}); Edels Mat & Vin: Stekt laks med nykål, nypoteter & rømmesaus med reker ✿✿ Google+

fredag 4. april 2014

Stekt laks med nykål, nypoteter & rømmesaus med reker ✿✿


Nå har det kommet fersk kål i butikkene igjen, det er noe av det beste jeg vet !! 
Her en en oppskrift på en kjempegod, men enkel og lettlaget middag.
God laks, den fantastiske nykålen og en enkel saus som smaker himmelsk ♫
God middag !!! ♫


Du trenger:
  • Laksefilet
  • Nykål
  • Nypoteter
  • Reker  (kan sløyfes, sausen blir god uten også)
  • Meierismør
  • Rømme, lett
  • Sitron
  • Salt 
  • Pepper
  • Persille, frisk
Fremgangsmåte:
  1. Rens reker
  2. Kok poteter
  3. Kok/damp nykål i lettsaltet vann - ikke overkok den !
  4. Stek laksefilet uten skinn og bein, krydret med salt og pepper i en stekepanne. Stekes kun på den ene siden, med lokk, med masse ekte meierismør, til de er gjennomstekt. Det tar ca. 5 minutter. 
  5. Ta laksen ut av stekepannen.
  6. Tilsett en boks lettrømme i stekepanna, sammen med saften av en halv sitron, salt og pepper.
  7. La sausen koke ett par minutter.
  8. Tilsett reker, ikke kok sausen etter rekene er tilsatt.
  9. Smelt litt meierismør og ha litt over potetene.
  10. Strø over litt persille ved servering.


Bergdolt-Reif & Nett Riesling Trocken 2012 ✿✿

  • Karakteristikk: Fylde:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/8.gifFriskhet:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/10.gifSødme:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/1.gif
  • Farge: Middels dyp grønngul.
  • Lukt: Fint preg av eple, fersken,blomst og litt krydder.
  • Smak: Saftig og moden frukt, streif av sitrus og krydder.
  • Passer til: Apertiff   Skalldyr   Fisk  
  • Land/distrikt: Tyskland, Pfalz
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Riesling 100%
  • Metode: Gjæret tradisjonelt i ståltanker, ikke fatlagret, kun tankmodnet.
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 7,20 g/l Syre: 7,90 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar