09 april 2014

Kyllingruller med asparges og jalapeño ost


Kylling + Asparges = Sant !!
Jeg synes det er fint og forberede maten på forhånd -og steke den rett før servering.
Det kan du med denne retten; gjør den klar i god tid før servering og sett den i kjøleskapet.
Gjestene skal vente på maten - ikke maten på gjestene !!

Jeg lagde også en salat, som stod klar i kjøleskapet og stekte hvitløksbaguetter.
Smakte smaskens !!

Til 4 personer:
Ingredienser: 
  • 4 kyllingbryst
  • 12/16 asparges 
  • 4 skiver Kavli Jalapeño Ost
  • 1 dl majones = 1 pose
  • 3 ss Dijon sennep
  • 1 sitron
  • 2 ts tørr estragon
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts salt
  • Griljermel
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Smør en ildfast form.
  3. Bland sammen majones, sennep, revet sitronskall av 1/2 sitron, sitronsaft av 1 sitron, estragon,salt og pepper i en bolle. Rør til alt er godt blandet. (Nok til 6 kyllingruller)
  4. Knekk den nederste delen av aspargesene og forvell dem i lettsaltet kokende vann i 1 minutt. Legg dem over i en bolle med kaldt vann. Sil av vannet når aspargesene har blitt kalde.
  5. Legg ett kyllingbryst mellom plastfolie eller i en frysepose. Bank den flat.
  6. Gjør det samme med de resterende kyllingfiletene.
  7. Legg en skive ost og tre-fire asparges på hvert kyllingbryst.
  8. Rull kyllingfileten rundt asparges og osten. (Kan gjerne prøve med to skiver ost, det skal jeg gjøre neste gang)
  9. Legg den i den ildfaste formen med skjøten ned.
  10. Smør på majonesblandingen og strø over griljermel.
  11. Stekes i ca. 25 minutter ♫♫

Klare til steking !

Cafaggio Rosso di Toscana 2011 ♫♫


Land
Italia
Område
Toscana
Farge og duft
Dyp klar rød. Ung saftig duft av røde bær.
Smak
Bløt og ok i munnen, ok syre, litt sødme, fruktig og saftig. (2011)
Bruksområde
Pasta.
Vurdering
En god hverdagsvin. Innen et år. Meget godt kjøp. (2011) (06.01.14)
Laget av
40% Sangiovese, 30% Syrah, 20% Alicante Bouschet, 10% Merlot
Produkt-klasse
Rødvin, Italia - Toscana
Alkoholinnhold
13,5% vol.
Polets beskrivelse
Vinifiert i temperaturkontrollerte ståltanker, 2 ukers maserasjon med daglige overpumpinger, 12 mnd.
Lagring i store fat på 225 ltr.

Spis & Nyt ♫♫
Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF