12 april 2014

Rekewok med pak choy og nudler ✿✿



Blir aldri lei av reker tror jeg og etter gårsdagens reketaco har jeg litt igjen.
Asiatisk mat har jeg, som noen kanskje har merket utforsket den siste tiden.
Nydelig smaker: søtt - salt - syrlig - spicy og de fleste rettene er ganske så sunne også.
Asiatisk mat er utrolig raskt og lage, når man har kuttet opp alle ingrediensene.

Flaskene med olje og sauser koster noen kroner, men de varer utrolig lenge.
Pak choy vil jeg anbefale dere og bruke mer av, godt, sunt og billig !
Dagens lunch ble en smakfull wok ✿✿


Til 2 personer
Ingredienser:
  • 200 g reker uten skall
  • 100 g eggnudler
  • 200 g pak choy
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 rød chili
  • 2 vårløk
  • 2 ss sesamolje
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss oystersaus
  • Koriander 
Fremgangsmåte:
  1. Rens reker.
  2. Stilken av pak choy kuttes og skjæres i biter.
  3. Bladene brukes hele eller deles i to hvis de er store.
  4. Vårløk kuttes i ca. 2 cm lange biter.
  5. Rødløk grovhakkes.
  6. Chili skjæres i tynne ringer.
  7. Nudler kokes, som anvist på pakken. Jeg brukte eggnudler, som skal kokes i 3 minutter. Tilsatte 1 ss sesamolje i kokevannet. Sil av vannet når de er ferdig kokt.
  8. Varm opp en wok eller stekepanne.
  9. Tilsett 1 ss sesamolje, rødløk og chili. La det surre noen minutter.
  10. Tilsett pak choy og vårløk, stek i 5 minutter under omrøring.
  11. Deretter tilsettes soyasaus og østerssaus.
  12. Tilsett nudlene, bland godt sammen.
  13. Ta pannen av varmen og tilsett rekene.
  14. Legg på litt frisk koriander ved servering.

Pak choy faller sammen, som spinat

Ingredienser 
⋰ ⋰
.((¯`´¯) Lev - Spis & Nyt !!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF